Recep Ayında Yapılacak İbadetler ve Tesbihler

Konusu 'Mübarek Günler ve Geceler' forumundadır ve Adile tarafından 24 Ocak 2023 başlatılmıştır.

  1. Adile

    Adile Admin

    Recep ayında yapılacak istiğfar ve dualar

    "Eşhüru hurum" (haram aylar)dan olan Receb-i şerif ayı, Şehrullah yani Allah Azze ve celle'nin ayıdır. Bu aya oruçlu girmeli ve bu ayda çokça iltica etmelidir. Receb ayının birinci günü oruç tutanlara üç senelik, ikinci günü oruç tutanlara iki senelik, üçüncü günü oruç tutanlara ise bir senelik nafile oruç sevabı verilir. Üçüncü günden sonraki her gün için birer ay, oruç sevabı verilir.

    Bu ay, Cenab-ı Hakk'a mahsus bir ay olduğu için Zat-ı İlahi'yi bildiren İhlas Suresi'ni çokça okumak lazımdır. Bilhassa bu aya hürmet olarak, günde 11 defa İhlas-i şerif okumalı, tevhid, istiğfar ve salevat-ı şerifeyi ihmal etmemelidir.

    Bu ayın ilk gecesi, bir tesbih namazı kılınması tavsiye olunur. Ayrıca Receb-i şerifin ilk on gününde kılınması tavsiye olunan on rekatlik namaz da kılınabilir. Önümüzdeki günlerde bu namazların kılınış şekli anlatılacaktır.

    Receb-i şerif ayında her gün, -başında ve sonunda 7'şer Fatiha-i şerife ile birlikte-100 ihlas-i şerif okumak da çok sevaptır. Bu ayda, mümkün olduğu kadar Hatm-i Enbiya yapılmalı ve oruç tutulmalıdır. Bu orucu 13, 14 ve 15'inci günlerinde tutanlar, eyyam-ı biyzda oruç tutma sünnetini de yerine getirdiklerinden, nice hastalıklardan şifa bulurlar. (Dua ve ibadetler, Fazilet Neşriyat)

    Muhakkak Receb-i şerif ayı, hayır ve bereket aylarının anahtarıdır. Receb-i şerif ayı ziraatin ekileceği, Şaban-ı şerif ayı sulanacağı, Ramazan-ı şerif ise ziraatin hasad edileceği aydır. Sene, ağaç gibidir. Receb-i şerif ayı yaprak açma zamanı, Şaban-ı şerif ayı tomurcuk zamanı, Ramazan-ı şerif meyve verme zamanıdır. Müminler de bu meyveleri toplarlar. Öyleyse bu ayların hakkına riayet etmeli, ibadetlerle geçirmeli ve günahlardan sakınmalıdır.