Osmanlının Atası Ertuğrul Gazi Kimdir?

Konusu 'Osmanlı Tarihi' forumundadır ve Lasey tarafından 15 Şubat 2019 başlatılmıştır.

  1. Lasey

    Lasey Admin

    Osmanlının Atası Ertuğrul Gazi Kimdir?

    Osmanlının-Atası-Ertuğrul-Gazi-Kimdir.

    Osmanlının Atası Ertuğrul Gazi Kimdir?Ertuğrul Gazi, 1188-1281 tarihleri arasında yaşamış, doğum yeri kesin olarak kayıtlarda bulunmadığı için bilinmemektedir. Babası Süleyman Şah’ın ölümünden sonra Kayı beyliğinin başına Ertuğrul Bey geçmiştir. 13. yüzyılda, Oğuzların Kayı boyunun lideri ve aynı zamanda Osmanlı Beyliği’nin kurucusu olan Osman Bey’in de babasıdır. Ertuğrul Gazi Osmanlı imparatorluğunun temelini atmıştır. 1280’li yıllarda ölen Ertuğrul Gazi’nin oğlu Osman Bey, Osmanlı devletini kurmuştur.Ertuğrul Gazi, Bizans İmparatorluğu’na karşı kazandığı başarılarından dolayı ‘Gazi’ unvanını almıştır. 400 çadırla geldiği Söğüt’te yaptığı fetihler sonrası topraklarının sınırlarını 4 bin 800 kilometrekareye ulaştırmıştır.Ertuğrul Gazi, 1243 Kösedağ Savaşı’nın ardından Moğol tehlikesinden dolayı yıkılma sürecine giren Anadolu Selçuklu Devleti’nden sonra artık Osman Gazi liderliğinde kurulacak olan Osmanlı Beyliği’nin sürecini oluşturmuştur.


    1281 yılında Söğüt’te vefat eden Osmanlı’nın atası Ertuğrul Gazi’nin kabri de yine burada bulunmaktadır. Ertuğrul Gazi Türbesi, 13. yüzyılın sonlarında inşa edilmiş ancak yapının kesin tarihi bilinmemektedir. İlk olarak Oğlu Osman
    Bey tarafından açık mezar olarak yaptırılan türbe daha sonra 1.Mehmed tarafından kapalı türbe haline getirilmiştir. Sultan 3.Mustafa tarafından1757’de yeniden tekrardan yapılırcasına geniş çaplı bir restorasyon geçirmiş ve ilk inşa edildiği görünümden biraz uzaklaşmıştır.
    Beş asırlık Kasımpaşa Külliyesive Osman Gazi adına ilk hutbeyi okuyan Dursun Fakih’e ait türbe ziyaret edilecek adresler arasındadır.