Hazreti İsa’nın Mübarek Sözleri

Konusu 'İslami dini sözler' forumundadır ve Lasey tarafından 26 Ocak 2019 başlatılmıştır.

  1. Lasey

    Lasey Admin

    Hazreti İsa’nın Mübarek Sözleri

    Ebu Said el-Hudri (r.a) nakleder: Hz. İsa çoğunlukla kaba kumaştan yapılmış bir aba giyer, ağaç yaprağıyla beslenirdi. Bir defasında altmış gün boyunca bir şey yemedi. Bir defasında da aklına ekmek geldi, yaptığı ibadetin lezzetini alamadı.

    Annesi İsa’yı (aleyhisselam) mektebe verdi. Hocası ondan “bismillah” demesini istedi. Hz. İsa, “manası nedir?” diye sordu.

    Hocası şöyle açıkladı: “B” harfi, Allah Teala’nın vahdaniyyetine işarettir. “Sin” harfi, Allah Teala’nın yüceliğine işarettir. “Mim” harfi de O’nun mülküne işarettir.

    Nakledildiğine göre Hz. İsa şöyle demiştir: Ey din yolunda kötü alimler! Emredilenleri yapın, bilmediğiniz konularda konuşmayın.

    Hak Teala şöyle buyurdu: Benim katımda, salihlerin gönlü gibi sevgili hiçbir şey yoktur. Size zulmedenlerden af dileyin. Size gelmeyenlere gidin. Size iyilik yapmayana siz iyilik yapın. Size ödünç vermeyene siz ödünç verin.

    Hz. İsa şöyle dedi: kötü alimin misali, su yolunun ağzını tıkayan bir taşa benzer. Ne suyu kendisi içer ne halkın içmesi için suyu bırakır. Bir de dışının yapısı çok güzel, içi çürümüş kemik olan bir kabre benzer.

    Nakledildiğine göre havariler İsa’ya (aleyhisselam) şöyle dediler: sen su üzerinde yürüdüğün halde, biz niçin yürüyemiyoruz?

    Hz. İsa şöyle cevap verdi: sizin altın, gümüş ve türlü mücevherleriniz vardır, kalbinizde bunların sevgisi vardır, onun için suyun üstünde yürüyemiyorsunuz. Halbuki benim yanımda altın ile taş eşittir, o yüzden yürürüm.

    Hazreti İsa şöyle demiştir: Siz günahtan korkmazsınız. Şaşıracak olan şudur ki peygamberler küfürden korkar gibi günahtan korkarlar.

    Hazreti İsa şöyle demiştir: Ey havarilerim! Dünyaya düşkün olanların malına bakmayın. Çünkü onların mallarını cazibesi ve ihtişamlı, sizin İmanınızın nurunu giderir.
    Bir gün havariler şöyle dediler: Ey İsa! Yeryüzünde senin gibi bir kimse daha var mıdır? Hazreti İsa şöyle cevap verdi: evet vardır dedi; konuşması zikir, susması tefekkür, bakışı ibret olan kişi bana benzer.