Soru Peygamberimizin sevgisine nail olmak için ne yapmalıyız?

Konusu 'Manevi Hayatımız' forumundadır ve Lasey tarafından 18 Nisan 2017 başlatılmıştır.

  1. Lasey

    Lasey Admin

    Peygamberimizin sevgisine nail olmak için ne yapmalıyız

    Resul-i Ekrem Efendimiz'in (s.a.v) sevgisine layık olmak için ne yaptığımıza bir bakalım. Günlük yaşantımızda Kitap ve sünnete bağlılığı ne kadar gözetiyoruz? Sadece belli zamanlarda değil, her zaman Rabb-i Rahim’in rızasını, Allah Resunün (s.a.v.) hoşnutluğunu gözetmekte ne kadar titiz davranıyoruz? Peygamber sevgisini yetişmekte olan kuşaklara taşımayı ne kadar dert ediniyoruz?

    Tevbe suresinde "Andolsun size kendinizden öyle bir Peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya uğramanız ona çok ağır gelir. O, size çok düşkün, müminlere karşı çok şefkatlidir, merhametlidir." (Bkz; 9/128.) buyruluyor. Ve Resul-i Ekrem Efendimiz (s.a.v.)’in ümmetine olan kuşatıcı muhabbeti "haris" kelimesiyle ifade ediliyor; şefkat ve merhameti başka hiçbir peygamber hakkında kullanılmayan "rauf" ve "rahim" sıfatlarıyla anlatılıyor.

    Biliyoruz ki, o bizi seviyor. Allah Azze ve celle'nin dar-ı selama çağıran davetini tebliğ ediyor ve yüzyıllar ötesinden "Kardeşlerim!" diye seslenerek kucak açıyor. Ciltler dolusu hadisleriyle her gün bu çağrısına devam ediyor; ateşe düşmeyelim diye etrafımızda pervane oluyor. Süleyman Çelebi’nin Mevlid-i Şerif’inde belirttiği üzere gece gündüz "ümmeti!" "ümmeti!" diye Rabbine yalvarıyor.

    Ve yine biliyoruz ki, büyüklerden şefkatle nüzul eden muhabbete hürmetle mukabele etmek gerekir. O halde, Resul-i Ekrem Efendimiz'in sevgisine layık olmak için ne yaptığımıza bir bakalım. Cenab-ı Allah ona "Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyunuz ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın." (Al-i İmran suresi, 3/31.) demesini tembih ederken, günlük yaşantımızda Kitap ve sünnete bağlılığı ne kadar gözetiyoruz? Sadece belli zamanlarda değil, her zaman Rabb-i Rahim’in rızasını, Rasul-i Ekrem Efendimiz (s.a.v.)’in hoşnutluğunu gözetmekte ne kadar titiz davranıyoruz? Peygamber sevgisini yetişmekte olan kuşaklara taşımayı ne kadar dert ediniyoruz?

    Gönüllerdeki muhabbet tohumlarını filizlendirmek, bu manada soruları çoğaltmakla mümkündür.

    Peygamberimizin sevgisine nail olmak için ne yapmalıyız.