Dinimizde Ziyaretin Önemi Hakkında Bilgi “Din kardeşini, sırf Allah rızası için ziyaret eden Cennettedir.” (Taberani) “Din kardeşini ziyaret edene Cennette bir derece verilir.” (Ey Oğul İlmihali) “Ziyaretçinize ikram edin!” (Haraiti) “Arşın etrafında nurdan kürsülerde, nur gibi parlayan insanlara Peygamberler ve şehidler gıpta ederler. Bunlar, Allah için birbirini seven, Allah için buluşan, Allah için birbirini ziyaret edenlerdir.” (Nesai) “Hz. Allahü teala buyurur ki: Benim için birbirini ziyaret eden, benim için birbirini seven, benim için veren, benim için birbirine yardım eden, sevgime mazhar olur.” (Hakim) “Allah için sevdiği arkadaşının ziyaretine gidene, ardından bir melek, "Ne güzel iş yapıyorsun, Cenneti hak ettin" der.” (Tirmizi) “Hz. Allahü teala buyurdu ki: Benim için birbirine sevgi gösterenlere, birbirlerini ziyaret edenlere, birbirlerine yardım edenlere, muhabbetim haktır.” (Taberani) “Bir kimse, köydeki arkadaşını ziyarete gider. Bir melek ona der ki: - Böyle nereye gidiyorsun?- Bu köyde bir arkadaşım var. Onu ziyarete gidiyorum.- Bunun sana bir iyiliği, bir yardımı dokundu da, onun için mi gidiyorsun?- Hayır, sırf Allah rızası için ziyaretine gidiyorum. - Müjdeler olsun sana! Beni Hak teala gönderdi. Hiçbir menfaat ummadan arkadaşını ziyarete gittiğin için, Rabbimizin sevgisine kavuştun.” (Müslim, Hakim) “Mümin kardeşini ziyaret edip müsafeha eden kimselerin, elleri ayrılmadan, ağaçtan yaprak dökülür gibi, günahları dökülür.” (Ey Oğul ilmihali) - Her müslümanı ziyaret önemli ise de, bilhassa alimi ve fakiri ziyaret daha önemlidir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: “Alimi ziyaret eden, beni ziyaret etmiş gibi sevaba kavuşur.” (Taberani) “Zengini ziyaret eden kimseye, saim ve kaim sevabı, fakiri ziyaret eden kimseye ise, fi sebilillah cihad sevabı verilir, her adımı, Allah yolunda atılan adıma denk olur.” (Deylemi) (Saim; oruçlu, Kaim; gece ibadet eden. Fi sebilillah; Allah yolunda) - Ziyaret aralıklı olmalıdır! Hikmet ehli, “Ziyareti terk etme, seni unuturlar. Pek sık da gitme, senden bıkarlar” diyor. Hadis-i şerifte buyuruldu ki: “Ziyareti aralıklı yapınız ki, sevgiyi artırasınız!” (Bezzar) - Ev sahibinden izin almadan kalkmamalıdır! Bir hadis-i şerifte buyuruluyor ki: “Ziyarete gelen kimse, izin almadan kalkıp gitmesin!” (Deylemi)