Zaman İle İlgili Sözler

Konusu 'İslami dini sözler' forumundadır ve Eylül tarafından 4 Mart 2014 başlatılmıştır.

1. Eylül

Eylül Moderatör

Zamanla İlgili Özlü Atasözleri

* Ey insan, zaman sensin, sen iyi olursan zaman da iyidir, eğer sen kötü isen zaman da kötüdür
    (Hz Muaviye ra)

* Hayatınızı seviyorsanız zamanınızı boşa harcamayınız, çünkü zaman hayatın kendisidir (Benjamin Franklin)

* Mutlu insan her anından faydalanır ve kendi kendine şöyle der: Ben bugün mutluyum, yarına Allah bilir. (Durante)

* Eğer hayatı seviyorsan, zamanı öldürme, çünkü hayatın zamana bağlıdır.(Franklin)
    * Zaman öldürmek en pahalı harcamadır. (Balzac)

* Olaylar, her an ince bir tele bağlıdır. Bilgili insanlar, bu olaylardan faydalanıp gerekli işleri zamanında yaparlar. (Bonaparte)
    zaman.
    * Zaman herşeyi kaybettirir, ama sadece aşkı ebedi kılar. (Clairon)

* Geçmiş veya gelecek yoktur. Sonsuz bir Şimdi vardır. (Cowley)

* İnsanın, ömrünü yarısını tartışmayla geçirecek kadar zamanı yoktur. Geçmişi unutup geleceğe bakmalısınız. (Lincoln)

* Değerli Dostum! İhtiyacın karşında malını ve mülkünü kullan, ama bir saatini bile boşuna harcama, değerini tayin edemezsin. (Marden)

* Siz zamanınızı kaybetmiyorsunuz, zaman sizi kaybediyor. (Moliere)

* Zamanın öldürülmesinin basit örneği, telefon konuşmalarıdır. (Rinehart)

* Zamanımı kullanmasını bilemedim, şimdi o beni kullanıyor. (Shakespeare)

* Zaman su gibi akıp gidiyor derler, halbuki, zaman değil biz geçip gidiyoruz. (Weber).

* Sabahın bir saati, gecenin iki saatinden daha iyidir. (Afrika sözü)

* Boşa geçen zamana üzülmek rüzgarı kovalamaya benzer. (Rus Sözü)

* İnsanın, en samimi arkadaşının bile yabancı saydığı öyle bir saati vardır ki.. (Anonim)

* Çözemediğimiz olayları zamana bırakıp beklemekten başka çare yoktur. (Anonim)

* Zamanımı kullanmasını bilemedim, şimdi o beni kullanıyor. (Shakespeare)

* Zaman su gibi akıp gidiyor derler, halbuki, zaman değil biz geçip gidiyoruz. (Weber).

* Sabahın bir saati, gecenin iki saatinden daha iyidir. (Afrika sözü)

* Ahmaklar zamanı nasıl öldüreceğini, akıllılar ise nasıl kazanacağını düşünür Alain

Son düzenleyen: Moderatör: 14 Mart 2014