Yunus Emre şiirleri AŞKIN ELİNDEN Bilmem nideyim, kan da gideyim Aşkın elinden, aşkın elinden Meskenim dağlar, durmaz kan ağlar Gözyaşım çağlar, aşkın elinden Kaddim yay oldu, işim vay oldu Bağrım nay oldu, aşkın elinden Dinle zarımı, verdim serimi Kodum arımı, aşkın elinden Varım vereyim, üryan olayım Zevke ereyim, aşkın elinden YUNUS'un sözü, kan ağlar gözü Doğrudur özü, aşkın elinden Yunus EMRE Aşksız Olmayayım İlahi bir aşk ver bana kandalığım bilmeyeyim Yavu kılayım ben beni isteyüben bulmayayım Söyle hayran eyle beni bilmeyiym dünlü günü Daim isteyeyim seni, ayruk nakşa kalmayayım Senin kokun duydu canım, terkini urdu cihanın Hergiz belirmez mekanın seni kanda isteyeyim Aşkın bir od urdu cana, uş yürürem yan yana Ciğerim gark oldu kana, nice zari kılmayayım Ko ben yaanyım tüteyim, bülbül olayım öteyim Dost bahçesinde biteyim, açıluben solmayayım Aşktır bu derdin dermanı, aşk yolunda verem canı Yunus Emre eydür bunu bir dem aşksız olmayayım. Yunus EMRE BİR KEZ GÖNÜL YIKTIN İSE Bir kez gönül yıktın ise Bu kıldığın namaz değil Yetmiş iki millet dahi Elin yüzün yumaz değil Yol oldur ki doğru vara Göz oldur ki Hakk'ı göre Er oldur alçakta dura Yüceden bakan göz değil Doğru yola gittin ise Er eteğin tuttun ise Bir hayır da ettin ise Birine bindir az değil Yunus bu sözleri çatar Sanki balı yağa katar Halka metâları satar Yükü gevherdir tuz değil Yunus EMRE Ah Nideyim Ömrüm Seni Yok yere geçirdim günü Ah nideyim ömrüm seni Seninle olmadım gani Ah nideyim ömrüm seni Geldim ve geçtim bilmedim Ağlayıp güssa yemedim Senden ayrılam demedim Ah nideyim ömrüm seni Hayrım şerim yazılacak Ömrüm ipi üzülecek Suret benden bozulacak Ah nideyim ömrüm seni Gidip geri gelmiyesin Gelip beni bulmayasın Bu benliğe sermayesin Ah nideyim ömrüm seni Hani sana güvendiğim Guveniben yuvandığım Kaldı külli kazandığım Ah nideyim ömrüm seni Miskin Yunus gideceksin Acep sefer edeceksin Hasret ile kalacaksın Ah nideyim ömrüm seni Yunus EMRE