Yumurtalı Avokadolu Tost tarifi Avokado Türk Mutfağında fazla yer sahibi bir besin maddesi değil ve geleneksel damak tadımıza biraz aykırı geliyor kabul ediyorum. Genelde ilk tadanlar ‘bu ne ya çok tatsız, tuzsuz bir şey bu’ tepkisini verirler. Ama bu tür besinler usta şeflerin bayıldığı besinlerdir. Çünkü baskın bir tadı olmaması o besini esnek yapar, yani ne tarafa çekerseniz gelir. Hem besin değeri hem de omega 3 yönünden zengin, sağlıklı yağlar içeren avokado ile size çok lezzetli tarifler vereceğim sıkı durun. (2 kişilik) Malzemeler: 2 yumurta 2 büyük dilim ekşi mayalı ekmek 1 adet avokado ½ limon suyu 1 diş sarımsak 1 adet kırmızı biber 3-4 dal maydanoz ½ çay kaşığı tuz ½ çay toz karabiber Yumurtalı Avokado Tostu Nasıl Yapılır: Ekmekleri tost makinasında iz çıkana dek kızartın. Ekmeklere biraz zeytinyağı sürebilirsiniz. Yumurtaları zevkinize göre haşlayın. Ben az pişmiş tercih ediyorum. Kırmızı biberi küçük küpler haline doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın ve bir kenara ayırın. Avokadoyu soyup püre haline getirin. Ben burada mutfak robotundan faydalanıyorum daha pürüzsüz bir kıvam elde etmek için ama çok şart değil. Avokado kararmadan tuz ve limon suyunu ekleyin ve püre haline getirin. Limon suyunu ilk eklemek önemli. Ardından diğer malzemeleri ekleyin ve karışım pürüzsüz hale gelince doğradığınız biberleri ve maydanozları ilave edin karıştırın. Avokado karışımını ekmeklere eşit şekilde paylaştırın. Yumurtaları ikiye bölün ve ekmeklerin üzerine yerleştirin. İşte meşhur avokado tostunuz hazır. Uzun süre sizi tok tutacağından emin olabilirsiniz.