Yolculukta Okunacak Dualar,Yolculuk Duası

Konusu 'Dua hazinesi' forumundadır ve Eylül tarafından 11 Kasım 2013 başlatılmıştır.

1. Eylül

Eylül Moderatör

Evden Çıkarken Okunacak Dua

Yolculuğa çıkmadan önce iki re’kat namaz kılınır, arkasından Âyetel-Kürsi okunur ve Allah Azze ve Celle’ye hamd ve Resulü'ne salat ve selam getirdikten sonra şöyle dua edilir:

Alah'ın adıyla yola çıkıyorum. Tüm güç ve kuvvetin yalnızca kendisine ait olduğu Allah'a tevekkül ettim. Allah'ım! Sadece senden yardım diler ve ancak sana güvenirim, Allahım! Bu işimi ve yolculugun zahmetini bana kolaylaştır. Beni, dilediğimden çok iyilik ile rızıklandır. Her çeşit kötülüğü benden uzaklaştır. Rabbim! Gönlüme genişlik, işlerime kolaylık ver. Ya Rabbi! Beni, dinimi, ailemi, yakınlarımı, dünyada ve ahîrette bizlere lütfettiğin nimetlerin tamamen Senin muhâfazana bırakıyor, Sana emanet ediyorum. Ey kerim olan Allah'ım! Bizi her çeşit kötülükten koru.

Duanın Arapça Okunuşu:

Sübhânellezi sehhara lenâ hâza vema künna lehu mukrinin ve inna ila Rabbina lemünkalibun. Allahûmme innâ nes’elüke fi seferinâ hâze’l-birra ve’t-takvâ ve mine’l-ameli mâ ter-dâ. Allâhümme hevvin aleynâ seferinâ hâzâ vatni annâ bu’dehû. Allahûmme ente’s-sâhibi fi’s-seferi ve’l-halifetü fi’l-ehli. Allâhümme inni eûzü bike min va’sâisseferi ve keâbeti’l-manzari ve sûi’l-munkalebi fi’l-mâli ve’l-ehli.”
    Duanın Türkçe Anlamı

Bizim hizmetimize sunan Allah her çeşit noksanlıklardan münezzehtîr.O vermeseydi bizim gücümüz buna yetmezdi . Rabbim! Bu yolculuğumuzda Senden iyilik, tâkva, işlerimizde rızanı istiyoruz. Allah'ım buyolculuğu kolaylaştır ve uzaklığını bize yakın kıl. Allah’ım, bu yolculuğumuzda bizi koruyan, ailemizide görüp gözeten tensin. Rabbim! yolculuğun verdiği sıkıntıdan, üzücü hallerinden, mal ve ailemiz hakkında kötü akıbetten Sana sığınırım.”

Son düzenleyen: Moderatör: 18 Nisan 2019