Yetim malı yemeyin ile ilgili ayet ve sureler

Konusu 'Kuran-ı Kerim ayetleri' forumundadır ve Beyza tarafından 23 Ocak 2014 başlatılmıştır.

1. Beyza

Beyza Moderatör

Yetim malı yemeyin ile ilgili ayet ve sureler

"Yetimin malına ancak en güzel ve faydalı şekilde yaklaşın"
    En'am sûresi ( 6), 152

"Gerçek, yetimlerin mallarını haksız (ve haram) olarak yiyenler, karınlarına ancak bir ateş yemiş olurlar. Onlar çılgın bir ateşe gireceklerdir."
    (Nisa, 4/10)

İslam dini, yetim malı yemek bir tarafa, aksine yetimlerin ve mallarının korunmasını emretmektedir. Bu konuda da Yüce Allah şöyle buyurur: "Sakın öksüzü ezme, dilenciyi azarlama."
    (Duha, 93/9-10).

Fahri Kainat Efendimiz (s.a.v) de bir hadisinde; yetim malı yemeyi insanı helak eden yedi büyük günah arasında saymıştır.
    (Buhari, Vesaya, 23).

Dünya ve ahiret hakkında düşünesiniz diye böyle yapıyor. Bir de sana yetimleri soruyorlar. De ki: “Onların durumlarını düzeltmek hayırlıdır. Eğer onlara karışıp (birlikte yaşar)sanız (sakıncası yok). (Onlar da) sizin kardeşlerinizdir. Allah bozguncuyu yapıcı olandan ayırır. Allah dileseydi sizi zora sokardı. Şüphesiz Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir
    (Bakara 220)

“Yetimin malına, rüştüne erişinceye kadar, ancak en güzel bir niyetle (onun muhafazası için) yaklaşın. [Rabbinize ve insanlara karşı] Verdiğiniz sözü de yerine getirin. Çünkü verilen söz, sorumluluğu gerektirir; "Hangi sebeple ahdi bozdun diye kıyamet günü kişiye sorulur.”