Yarım hurma ilede olsa kendinizi ateşten koruyun hadisi şerif

Konusu 'Hz.Muhammedin hadisleri' forumundadır ve saadet tarafından 22 Şubat 2018 başlatılmıştır.

1. saadet

saadet Moderatör Admin

Yarım hurma ilede olsa kendinizi ateşten koruyun hadisi şerif

Adiyy bin Hâtim (r.a.) anlatıyor: Bir akşam Peygamber (s.a.v.) huzurunda idim. Bir topluluk geldi. üzerinde elbise vardı. Efendimiz kalktı, namaz kıldı, sonra onları teşvik ederek şöyle buyurdular:

“Velev bir ölçek. velev yarım ölçek, velev bir tutam. velev bir tutam parçası olsun (sadaka vererek) bununla her biriniz yüzünü cehennem hararetinden korusun. Hatta bir hurma tanesi, velev yarım hurma tanesi olsun. Her biriniz Allâh'a varacak. Allâhü Teâlâ da ona şöyle söyleyecektir:

'Ben size göz kulak vermedim mi?' ‘Evet verdin’ diyecek. Mal ve evlâd vermedim mi?' 'Evet verdin' diyecek. O zaman Allâhü Teâlâ, 'O halde, hani sen kendin için önceden ne hazırlık gördün?’ buyuracak." İnsan işte o vakit önüne, arkasına, sağına, soluna bakar da cehennemin hararetinden yüzünü koruyacak hiçbir şey bulamaz.

Her biriniz yüzünü velev yarım hurma ile olsun ateşten korusun. Bunu bulamazsa velev kelime-i tayyibe ile -tatlı sözle olsun. Çünkü ben artık sizin hakkınızda fakirlikten korkmam.
    Zira Allâhü Teâlâ size verecek ve yardım edecektir." (Elmalılı, Hak Dini Kur'ân Dili Tefsiri, )