Yaptığımız Günahların Bağışlanmak İçin Okunacak Tövbe Duası İman edip dünyada iyi ve güzel amel işleyenlerin hesapları kolay olacaktır. Sevinç içinde “… Alın kitabımı okuyun, doğrusu ben, hesabımla karşılaşacağımı zaten biliyordum…”47 diyecek, mutlu ve huzurlu bir şekilde yakınlarının yanına döneceklerdir. İman etmeyip dünyada iyi ve güzel işler yapmayanlar ise zorda kalacaklardır. Yaptıklarını inkâr etmeye kalkışanların elleri konuşacak ve ayakları şahitlik edecektir.48 Yüce Allah (c.c.) bu durumu “İşlemiş oldukları günahtan dolayı dillerinin, ellerinin ve ayaklarının kendi aleyhlerine şahitlik edeceği günde onlara çok büyük bir azap vardır.”49 ayetiyle bildirmiştir. Mahşerde mizan kurulacak ve herkesin dünyada yaptığı ameller, mahiyetini fakat Cenab-ı Allah ( c.c.) bildiği bu mizanda tartılacaktır. O gün zerre kadar hayır işleyen mükâfatını görecektir. Zerre kadar kötülük işleyen de cezasını görecek ve hiçbir adaletsizlik söz konusu olmayacaktır.50 Mizanda iyilikleri ağır gelenler kurtuluşa erecek, kötülükleri ağır gelenler ise cezalandırılacaktır.51 Ahiret, insanın dünyada yaptıklarından sorguya çekileceği âlemdir. Kur’an’ı Kerim’im İbrahim Suresi’nde geçen ve bağışlanma için okunacak dua… Tövbe Duanın Arapçası Yazılışı Okunuşu رَبَّنَا اغْفِرْ لِي وَلِوَالِدَيَّ وَلِلْمُؤْمِنِينَ يَوْمَ يَقُومُ الْحِسَابُ Tövbe Duanın Türkçe Okunuşu: Rabbenâgfirlî ve li vâlideyye ve lil mu’minîne yevme yekûmul hisâb(hisâbu). Tövbe Duanın Anlamı: Ey Rabbimiz! (Amellerin) hesap olunacağı gün beni, ana babamı ve müminleri bağışla! 47 Hâkka suresi, 19-20. ayetler. 48 bk. Yâsîn suresi, 65. ayet. 49 Nûr suresi, 24. ayet.