Yangından korunma haftası ile ilgili şiirler Yangın Şiirleri Bir küçük kıvılcım Alevleri hazırlar. Dikkatsizlik sonunda Çıkar bütün yangınlar, Ateşte yemek kalmaz. Elektrikle oynama! Hep böyle yanlış işler. Neden olur yangına. Sönmeyen bir sigara, Zarar verir ormana. En büyük düşmanlıktır, Bu güzelim vatana. Yangın şakaya gelmez, Dikkat edin çocuklar. Bir kıvılcım yüzünden, Yanabilir yuvalar. Hülya ÖZER YANGININ ZARARLARI Bir anda kül ediyor Koskoca binaları Yuvasız bırakıyor Yangınlar insanları Yemyeşil ormanlara, Uzatınca dilini; Kararan yamaçların, Görmeyin hiç halini Ekonomik bakımdan Büyük yıkım oluyor Bazı kere yangınlar Hayata mal oluyor Amansız felaketin Düşmeyelim eline Dikkatli olalım hep Yangın ihtimaline KÜÇÜK İTFAİYECİ İpim, baltam belimde Uzun kancam elimde Borazanım dilimde İtfaiyeciyim ben Sarsa yangın bir evi Görürüm ben o devi Söndürürüm alevi, İtfaiyeciyim ben Merdivene çıkarım Hortumla su sıkarım Yanan yeri yıkarım İtfaiyeciyim ben. Hakkı Sunat Yangın Telefon yokken kentlerde, Yangın çıkınca bir yerde, Dumanı, ilk gören adam Seçerek yüksek bir dam: "Yangın vaar!" diye inlerdi. O, ne korkulu günlerdi Çoluk, çocuk, hoca, hacı, Bir o kadar tulumbacı, Takır takım koşarak, Yangın yerine giderdi. Çoğu kez onlar gelmeden, Yangın evi kül ederdi. İtfaiye kuruldu da Yangın derdi sona erdi. Mehmet Necati ÖNGAY YANGININ NEDENLERİ İspirto benzin gibi Parlayıcı maddeler Uzak tutulmalıdır Ateş olan yerlerden Izgara, ütü, ocak Kontrol edilmeli Kontak meydana gelir Bazen ince tellerden En ufak bir kıvılcım Yangına neden olur Yangın yayılıp büyür Koskoca kent yok olur Sayılan bu nedenler Yangını başlatıyor Dikkatsizlik yangında Önemli rol oynuyor