Vakıf Haftası Şiirleri Vakıf Harman olur buğdayım aş için Tarlada tohumum uçan bir kuş için Hangi derde derman olayım çare için Damlayan sular göl olur vakıf için Bir elin nesi var? iki el gerek Önümüze çıkar hep bir engerek Türlü türlü çıkan sorunlar için, İmdada yetişen bir vakıf gerek Ağaç dikilir imece ile orman olur Dağ başını almış dik yamaçlar duman olur Her bağın bir bağcısı olur da, Vakıfsız bir dünya viran olur Neyyir Can’ım can gelir gayri Kuruyan damardan kan gelir gayri Millet el ele birlik olmuşsa eğer, Düze çıkar dağlar, vakıf olur gayri Neyyir Arıbaş Vakıflar Haftası Vakıf sözü ne demek, Bunu herkes öğrensin; Vakıf kuruluşların, Ne olduğunu bilsin. Hayır sever bir zengin, Ya da devlet adamı, Bir çeşme yaptırmışsa, Suyu her an akmalı. Şehirleri süsleyen, Camilere iyi bak; Yeni kuşak korursa, Topluma yarar sağlar. İnsanlık hazinesidir. Vakıf ise bir hizmet, Bizler hizmet edersek, Gelişir medeniyet. Adı her an anılır, Yurda hizmet verenin, Bir de vakıf olursa, Ölmeden kalır ismin. Sait Kırıkgözlü Vakıflar Yardım, dayanışma özüdür onun Sevgi ve kaynaşma sözüdür onun Yurdunu yücelten elli milyonun Gözbebeği canlı şanlı vakıflar. Toplumun refahı için didinen Yoksula yardımı ilke edinen Hizmet yarışında ileri giden Ata yadigarı şanlı vakıflar. Dolaş gör yöreni, sathı vatanı Yurtta vakıf kuran atanı tanı Her yerde bir eser, bir canlı anı Tarihi yansıtan şanlı vakıflar. Vermeyi almaya tercih edenler Mülkünü millete bahşeyleyenler Dev eser bırakıp öyle gidenler Rahmetle anarız sizi vakıflar. İbrahim Ateş Vakıflar Sayısız yaraya merhem oldunuz, Yuvasız yavruya yuva kurdunuz, Her hizmeti önlerine serdiniz, İnsan abidesi yüce vakıflar. Hastalara ilaç alıp koştunuz, Düşkünlere siz her zaman dostsunuz. Hem kazaya, hem kültüre koştunuz, Hizmet abidesi yüce vakıflar. Sarılamayan yara kalmaz sayende Çıkar gözetmeksizin sen bu gayende, Kimsesizi güldürdük biz sayende, Hizmet abidesi yüce vakıflar. Amacın hep hizmet etmek insana, Yardımını esirgemedin bana, Nice saygı, nice hürmet hep sana, Hizmet abidesi yüce vakıflar. Hakkı Çebi Vakıf Harman olur buğdayım aş için Tarlada tohumum uçan bir kuş için Hangi derde derman olayım çare için Damlayan sular göl olur vakıf için Bir elin nesi var? iki el gerek Önümüze çıkar hep bir engerek Türlü türlü çıkan sorunlar için, İmdada yetişen bir vakıf gerek Ağaç dikilir imece ile orman olur Dağ başını almış dik yamaçlar duman olur Her bağın bir bağcısı olur da, Vakıfsız bir dünya viran olur Neyyir Can'ım can gelir gayri Kuruyan damardan kan gelir gayri Millet el ele birlik olmuşsa eğer, Düze çıkar dağlar, vakıf olur gayri Neyyir Arıbaş Milli Eeğitim Vakfı Bir umut belirdi uzaklardan, Bir güneş gibi parıldayan, Açtı kollarını biz çocuklara, Okumak isteyen biz yarınlara. Milli Eğitim Vakfıydı bu güneşin adı. Yetiştirdi bağrında sayısız fidanları, Her bir fidan büyüdü sevgiyle ve bilgiyle, Vatanın dört bir yanı geleceğe aydınlandı. Bu değerli varlığın bilmeliyiz kıymetini, Öğrencisi, öğretmeni birlikte elele, Yüceltmeliyiz bu eğitim seferberliğini Herkese duyuralım kalbimizdeki meşaleyi.