Ünlü dahilerin hayat hikayeleri

Konusu 'Eğitim Konuları' forumundadır ve Lasey tarafından 4 Mart 2019 başlatılmıştır.

  1. Lasey

    Lasey Admin

    Ünlü dahilerin hayat hikayeleri

    ünlü-dahilerin-hayat-hikayeleri-.


    Sanatın, bilimin, edebiyatın ve müziğin dahileri üstün yetenekleriyle tarihe damga vurdu. İşte tarihin unutulmaz ünlü dehaları!

    ALBERT EINSTEIN
    Ünlü dahilerin başında şüphesiz Albert Einstein geliyor. 20. yüzyılın en önemli fizikçisi olan Einstein, 4 yaşında konuşmaya, 7 yaşında okumaya başladı. Ancak ünlü deha aynı zamanda disleksiya sorunu olan biriydi. Yani hem üstün zekalı hem de destek alması gereken bir birey… Fakat bu bile onun ileride ünlü bir dahi olmasını engelleyemedi. Einstein, Görelilik Kuramı’nı (İzafiyet Teorisi) geliştirdi, kuantum mekaniği, istatistiksel mekanik ve kozmoloji dallarına da önemli katkılar sağladı. Kuramsal fiziğe katkılarından ve fotoelektrik etki olayına getirdiği açıklamadan dolayı 1921 Nobel Fizik Ödülü’ne layık görüldü.



    NIKOLA TESLA

    Başkasının düşüncesini tahmin etmek, bazı ifadelerdeki eksikleri bulmak, uzun cümleleri tekrarlamak ve zihinsel hesaplamalar yapmak… Bunlar elektriğin mucidi Nikola Tesla’nın küçük yaşlarda oynadığı oyunların birkaçı… Tesla Bobini ve Alternatif Akım Mekanizması onun önde gelen buluşlarından…


    BEETHOVEN


    Dahi müzisyen Beethoven, öğretmenleri için tam bir ümitsiz vakaydı. Fakat o günün birinde ünlü bir besteci olacağını hayal ediyordu. Nitekim üstün yeteneğiyle bu hayalini gerçekleştirdi ve sağır olduğu halde 9. Senfoniyi besteleyerek tüm dünyayı kendine hayran bıraktı.


    WILLIAM JAMES SIDIS

    Dünyanın en akıllı insanı olarak anılan William James Sidis, 6 aylıkken alfabeyi çözdü, 18 aylıkken New York Times okuru oldu. 2 yaşında Latinceyi, 3 yaşında Yunancayı öğrenen Sidis, anatomi üzerine denemeler yazdığında henüz 4 yaşındaydı ve 8 yaşına gelmeden önce İngilizce, Latince, Yunanca, Rusça, İbranice, Fransızca ve Almancayı öğrendi. 11 yaşında Harvard’a girmeye hak kazandı. Daha birinci sınıf öğrencisiyken Harvard Matematik Kulübü’nde dört boyutlu nesnelerle ilgili konferans verdi. 16 yaşında akademik eğitimini tamamladı ve tarihte gelmiş geçmiş en genç profesör oldu.