Üç aylarda oruç tutmanın önemi ve fazileti nelerdir? Hz. Aişe (r.anh), Resulullah ' ın (s.a.v) şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir."Kıyamet günü Peygamberler ve aileri ,Receb,Şaban ve Ramazan ayında oruç tutanlar hariç herkes aç olacaktı.Bunlara ne açlık ne susuzluk vardır ."Beytü'l -Makdis'te(kudüs' teki mabette) Alla'u Teala' ya ibadet eden bir kadın vardı. Bu kadın, Recfep ayı geldiği zaman, hergün bu aya hürmeten ihlas suresini on defa okuyor, ipekli mgüzel elbiseleriniçıkarıp eski elbiselerini giyiniyordu. Yine bir Receb ayında hastalanmış ölüm döşeğine düşmüştü. Oğuluna, şayet öldüğü taktirde kendisi üzerimdeki eski elbiselerle birlikte defnedilmesini vasiyet etti. Annesi öldüğünde oğlu, insanlara gösteriş olsun diye onu pahalı bir kefenle kefenledi. Oğlu o gece Annesini gördü. -Ey oğulum! Neden vasietimi yerine getirmedin? ben senden razı değilim diyiyordu . Adam korku ve dehşet içinde uyanıp hemen Annesinin kabrine gitti. Çukuru kazmaya başladı ancak bir türlü Annesinin cesedini bulamıyordu.Hayretler içinde kalmış ve şidetle ağlıyordu. Bu sırada bir ses işitildi; şöyle diyordu: _Bilmez misin ki her kim benim ayıma hürmet göterirse ben de onun kabrinde yanlız ve tek başına bırakmam.