Dua Tevbe İstiğfar Etmenin Önemi Nedir?

Konusu 'Dini bilgiler' forumundadır ve saadet tarafından 20 Ekim 2017 başlatılmıştır.

  1. saadet

    saadet Moderatör Admin

    Tevbe İstiğfar Etmenin Önemi Nedir?



    tövbe(1).

    Tövbe, işlediği bir günah veya suçtan dolayı pişmanlık duyarak bu davranışı bir daha yapmamayı karar vermek demektir. insan ne kadar dikkat ederse etsin, büyük veya küçük bir günah veya kabahat işleyebilir. Böyle bir durumda insanın bunu bir daha yapmamak üzere Allah a (c.c )tövbe etmesi ve yalvarması gerekir.

    Tövbe, İslam dininde, insanlara sunulan önemli bir fırsattır. işlediği bir günahtan pişmanlık duyan insan zamanla kendini kötü hisseder. Huzursuzluk duyar. Bunun için insan tövbeye Önem vermelidir. insan hiçbir zaman Yüce Allah’tan (c.c.) ümidini kesmemelidir. Gerektiğinde hemen Allah'a (c.c.) tövbe etmeli ondan bağışlanma dilemelidir Allah (c c) hiçbir zaman kulun tevbesini geri çevirmez. Asıl olan, insanın yaptığı kötü davranışlarından dolayı pişmanlık duyması Allah (c.c) içten yalvarması ve bir daha bu davranışı yapmamaya karar vermesidir. Sözlü biçimde “Ya Rabbi! şu günahımdan tövbe ettim ” demekle de kalpteki pişmanlık duygusu ifade edilebilir

    Allah (c.c ) yaptığımız kötü davranışlarımızdan dolayı bizi tövbe etmeye çağırmaktadır. Tövbe ile ilgili bir ayette şöyle buyrulur. Allah 'ın kabul edeceği tövbe, ancak bilmeden kötülük tez elden tövbe edenlerin tövbesidir. İşte Allah bunların tövbesini kabul konuya işaret eden başka bir ayette de Yüce Allah (c.c.) şöyle buyurmuştur. gerçek şu ki: Sizden kim, bilmeyerek bir kötülük yapar, sonra ardından tövbe edip de kendini ıslah ederse bilsin ki Allah çok bağışlayan, çok esirgeyendir.Hatalı bir davranışta bulunan, günah işleyen bir kimse Yüce Allah'a (c.c.) içtenlikle tövbe etmeli, bir daha aynı hatayı yapmamaya dikkat etmelidir. insan yalnızca hata ve günah işlediğinde değil her zaman Yüce Allah'a (c.c.) el açıp Yüce Yaradan'ından af ve mağfiret dileyebilir. Çünkü Allahü Teâla kullarına karşı çok şefkatli ve merhametlidir. Bir ayette şöyle buyrulur: "Senin bağışı bol olan Rabbin merhamet sahibidir..." Başka bir ayette de "... Allah'tan bağışlanma dileyin. Şüphesiz Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir. “buyrulur.

    Nisa? suresi 17. ayet. 25. En’âm suresi 54. ayet.
    26. Kehf suresi 58. ayet. 27. Bakara suresi 199. ayet.