Telefonun Kim İcat Etti Kısaca

Konusu 'Eğitim Konuları' forumundadır ve saadet tarafından 7 Ekim 2016 başlatılmıştır.

1. saadet

saadet Moderatör Admin

Telefonun İcadı

Telefonun İcadı 14 Şubat Telefonun İcadı (1876) senesinde, Edinburg doğumlu Alexsander Graham Bell, Amerikan yurttaşlığına geçmişti ve kulakları duymayan bir kıza sevmişti. İşitme engellilere nasıl yardım edeceğini düşünüyordu. Boston Üniversitesinde ses fizyolojisi profesörü iken sesleri mekanik olarak yeniden üretme fikri kafasında sürekli meşguliyet ediyordu. Ses dalgaları, elektrik akımına dönüştürülebilirse, o vakit elektrik akımının da bir devrenin öteki ucunda yeniden sese dönüşürülebileceğini durmadan düşünüyordu. 1876 senesinde. Bir gün sesi taşımak üzere kendi tasarladığı bir araçla deney yaparken, pilin asiti kıyafetine döküldü. Yardımcısı Thomas Watsondan, Watsonın binanın diğer bir tarafında olduğunu görmeden yardım istedi. laboratuvarda yaşanan olaylar notlarında şöyle geçer: Ağızlıktan şu sözleri demiştim: Bay Watson, yanıma gelin. Sizi görmek istiyorum. Şaşırtıcı bir durum, ama geldi ve benim sesimi duyup anladığını söyledi. Ondan cümleleri tekrarlamasını istedim. Harfi harfine tekrarladı. Sonra yer değiştirdik Watson, kitabın birinden ağızlığa birkaç bölüm okurken alıcıdan dinledim. Çıkan seslerin alıcıdan geldiğine dair hiç kuşkusu yoktu. Duyulan ses yüksek, ama anlaşılmaz ve boğuktu. Ne söylendiğini anlamadım, fakat rastgele bazı sözleri çok netti; en sonunda da çok net ve anlaşılır şekilde Bay Bell, dediklerimi anladınız mı tümcesi duyuldu. Bell, bir sene sonra telefonun patentini aldı.
    telefonu kim icat etti  kısaca.