Tasavvufta Güzel Aşk Sözleri Kalbin edebi sükuttur. Susan kurtulur. Güzellik dilin altında gizlidir. Sükut, incelik, edep ve zarafet insanı her gittiği yerde sultan yapar. Her kapının bir anahtarı vardır, ancak önemli olan anahtar değil, kapının ardındakidir. Eğer kapıyı güzel sözle tıklatırsan kapının arkasındaki yol seni hep doğru yere götürür. Akıp giden zaman içinde bir kafesteyim, her türlü amelde çok ahesteyim, kabrim beni bekliyorken dünyalık hevesteyim, uyandır artık Ya Rab! belki son nefesteyim ! Mücevher varken pul neye yarar,Azmini bilmeyen kul neye yarar, herkes bir yol tutmuş gidiyor, Allah 'a gitmeyen yol neye yarar.... Sustum artık gönül hakkında bir şey söylemeyeceğim çünkü; gönlün vasıflarını saysam, aklın almaz,gönül senin düşüncene sığmaz. Kapı Açılır Sen Yeterki Vurmayı Bil! Ne Zaman? Bilmem! Yeterki O Kapıda Durmayı Bil. . . ! Hüzünle titreyen kalbe ince bir ah dokunur...Kalbi kırık olanın kalbine Allah dokunur....! Senin Allah diyebilmen Allh'ın seni sevdiğinin işaretidir... Yüzde ısrar etme, doksan da olur. İnsan dediğinde, noksan da olur. Sakın büyüklenme, elde neler var. Bir ben varım deme, yoksan da olur... O Kadar Yakınsın Ki ,Seni Ben Sandım..Sana O kadar Yakınım Ki, Beni Sen Sandım..Sen Mi Bensin Ben Mi Senim Şaşırdım Kaldım.. Gönlünde olanı benden gizleme ki benim gönlümdeki de ortaya çıksın ... Her insanın aynalara gösterdiği sadece bir yüzü, kimseye söyleyemediği bin hüznü vardır... Göz iki, kulak iki, ağzımız ise tektir. Çok görüp, çok dinleyip, Az Konuşmak gerekir. . . ! Başkalarının bahtiyarlığına imrenme. Çok kimseler var ki, senin hayatına gıpta ediyorlar." Bilmeyen ne bilsin seni gamlanma deli gönül, gönülden anlamayana bağlanma deli gönül... Sükut eyledim, ''Kahrı var'' dediler. Biraz söyledim, ''Zehri'' var dediler. Sustum, kahrından susuyor dediler; biraz konuştum, zehrini kusuyor dediler... Hangi suyu içsem daha da susadım. Hangi ekmeği yesem daha da acıktım. Hangi Yusuf'un vuslat kapısında bulsam kendimi, bir hiçlik kuyusuna düştüm. Düşmeyen kalkmaz, yitirmeyen aramaz ki. Düştüm, kalkacağım; yitirdim, arayıp bulacağım... ''Sel ister bulanık olsun, ister saf olsun madem ki geçicidir, onu konuşarak vakit öldürme.Dünya malı sele benzer.' 'Geçmişe üzülmek, gelecekten tedirgin olmak, Allah’la arandaki perdedir. O perdeyi ateşe at ki ardından Allah görünsün.' Kimi seversen sev ama unutma ki, bir gün ondan ayrılacaksın... Dilediğin gibi davran, lâkin şu da her zaman hatırında olsun ki, her yaptığının karşılığını mutlaka göreceksin...