Tasavvuf Yolu Nedir

Konusu 'Dini sohbetler' forumundadır ve Adile tarafından 6 Kasım 2013 başlatılmıştır.

1. Adile

Adile Admin

Tasavvuf nedir ?

Rahmet Denizi Dr. Dilaver Selvi hocamızın kaleminden
    Tasavvuf yolu Allah’a en yakındır. Çünkü bu yolda kırık kalble gidilir, her adımında, bütün menzil ve duraklarında Cenab-ı Hakk zikredilir. Böylece Allah Teala’nın: "Beni zikredin ki ben de sizi [özel olarak] hatırlayayım." [Bakara/152] ayetindeki müjdeye ve "Ben, beni zikredenle beraberim” [Buhari, Müslim] kudsi hadisindeki rahmete erilir.

Bu yolda edeb ve tevazû hakimdir. Nafile ibadetlere ihtimam gösterilir. Hep yakınlık vesilesi olacak şeyler tercih edilir. Özellikle ilahi huzura girmeye mani olan kibir ve ucub gibi huylar kalbten defedilir. "Dr Dilaver Selvi"

Tasavvuf en istikametli yoldur. Çünkü bu yolun imam ve cemaatinin tek derdi ve biricik hedefi, iç ve dışlarıyla, gizli ve açıklarıyla, ruh ve maddeleriyle, zevk ve vecdleriyle, his ve hevesleriyle bütün hallerinde Kur’an ve sünnete uyarak ilahi rızaya ulaşmaktır.

Kamil mürşidler, Rasûlullah Efendimizin [s.a.v.] normal bir oturuş-kalkış şeklinde bile, kendisine uymaya çok ehemmiyet verirler. Sünnetleri farz hassasiyeti ile yerine getirirler, sadık talebelerinden de bunu isterler."

Son düzenleyen: Moderatör: 18 Nisan 2019