Taş Üzerinde Allah Yazısı

Konusu 'Dini Sorular Ve Cevapları' forumundadır ve Adile tarafından 21 Ekim 2013 başlatılmıştır.

1. Adile

Adile Admin

Taş Üzerinde Allah Yazılı

Ankara’da 15 yıldır madencilik yapan Salih Çağlayan, üzerinde Arapça Allah lafzı bulunan taşlardan koleksiyonun yapıyor. Çağlayan’ın ‘Allah adı taşlarda’ adını verdiği koleksiyonunda, üzerinde Allah lafzı yer alan yaklaşık 100 taş yer alıyor.

Çağlayan, 6 yıldır biriktirdiği taşları sergileyerek herkese göstermek istediğini söylüyor.Üzerinde Arapça Allah yazılı taşlardan koleksiyon yapan Çağlayan, Ankara’da hobi olarak yaptığı madenciliği iş olarak yapmaya başlamış. İnternette yarı değerli taşları araştırmaya başlayan Çağlayan, ilk taşını nasıl bulduğunu şöyle anlattı: “Süs taşlarına hobim vardı. Hobim işe dönüştü. 15 yıl önce akik sahalarında madenciliğe başladım ve taşlara ilgim arttı. İnternette değişik taşları araştırırken, Hindistanlı bir satıcının doğal ‘Allah’ yazılı akik bir kolyeyi sattığını görünce ‘ben de mutlaka bir tane bulmalıyım’ dedim. Bütün taşlara bu gözlere bakmaya başladım. İlk taşımı Çankırı Şabanözü’nde 6 yıl önce buldum.”

taş üzerinde Allah yazısı.

Ayrıca, Çağlayan bu taşları dünyada herkesin görmesini istediğini belirterek, dünyanın dört bir yanında bulunan camilere bu taşlardan hediye etmek istediğini sözlerine ekledi.