Son teşehhüdden sonra dua Bil ki son teşehhüdden sonra dua okumak meşrudur, bunda da ihtilaf yoktur. • Ebu Hureyre radıyallahu anhden, Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle demiştir: Biriniz son teşehhüdü okuduktan sonra dört şeyden Allah teala'ya sığınsın ve şöyle desin: Allahümme inni euzu bike min azabi cehenneme, vemin azabil kabri, vemin fitnetil mahya velmamati, vemin şerril mesihiddeccali Allah'ım, cehennem azabından, kabir azabından, hayatın ve ölümün fitnesinden ve dünyayı kasıp kavuracak olan Deccal'ın şerrinden sana sığınırım. Buharı, Cenaiz, 1377; Müslim, Mesacid, 588. Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem bir adama, "Namazında ne diyorsun?"dedi. O da tehiyyat okuyor ve Allahümme inni es'elükel cennete veuzu bike minennari Allah'ım, senden cenneti istiyor ve cehennemden sana sığınıyorum, diyorum. Ben, ne senin gibi ne de Muaz gibi gü¬zel dua edemem, dedi. Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem de: Buna devam et, güzeldir, buyurdu. Her yerde kabul olunacak dualardan biri de şudur: Allahümme inni es'elükel afve velafiyete, Allahümme inni es'elükel hüda vettüka velifafe velğina Allah'ım, senden afve afiyet isterim. Senden hidayet, takva, iffet ve zenginlik isterim. Allah daha iyi bilir. Ebu Davud, Salat, 792.