Dua Sınav için başarı duası

Konusu 'Dua hazinesi' forumundadır ve saadet tarafından 11 Ocak 2019 başlatılmıştır.

  1. saadet

    saadet Moderatör Admin

    Sınava, imtihana girecekler için başarı duaları


    Derse Başlamadan Önce Okunacak Dua
    "Allahümme ahricna min zulumatil vehmi ve ekrimna bi nuril fehmi veftah aleyna ebvabe fadlike venşur aleyna hazaine rahmetike ya erhamer rahımiyn."

    Derse Başlama Duası
    “Rabbi yessir vele tuassir Rabbitemmim bilhayr” Rabbim işlerimi kolaylaştır güçleştirme, Rabbim işlerimin sonunu hayra ulaştır. ...

    Başladığı işi zevkle bitirebilmek, acizlikten kurtulmak, musibet ve bela zamanı dayanabilme gücünün kendisine verilmesi için Sabûr : 298 kere okunur. Güneş doğmadan önce 100 kere zikreden kimseye meşakkat isabet etmez ve sebatkâr olur.


    Sınavda unutkanlığa karşı edilecek dua

    19 kere okunacak."Bismillahirrahmanirrahim, Ferdün, Hayyün, Kayyümun, Hakemun, Adlün, Kuddûsün. İyyake na'büdü ve iyyakenesta'în. İnna fetahna leke fethan mubina."

    * Sınava girerken sınav esnasında okunacak dua kısa
    İsra suresi 80. ayeti 10 defa okunur: "Rabbi edhılnî müdhale sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve'c'al li min ledünke sultânen nasîrâ."

    Manası: "Ya Rabbi! Beni doğru bir giriş ile girdir ve yine doğru bir çıkış ile çikar.Katından bana yardım edici bir kuvvet ihsan eyle."

    *Sınav için sıraya oturunca şu âyet on defa okunur; "Rabbişrah li sadri. Ve yessir li emri. Vahlul ukdeten min lisani. Yefgahü kavli "

    Manası: "Ya Rabbi! Göğsümü ve gönlümü genişlet, işimi kolaylaştır. Dilimin bağını çöz, sözümü anlaşılır eyle."

    *Sınav başlayınca da şu dua on defa okunur : "Ya Hayyu Yâ Kayyûm, Birahmetike esteğisû."

    Manası: :"Ey Hayy ve Kayyum olan Allah'ım, Senin Rahmetine Sığınıyorum."

    * Bu dua her an, her zaman, mubah olan herhangi bir işe başlarken okunur. Örneğin Kur'an-ı kerim öğrenmeye başlarken, yazı yazarken, sınava girerken, dine aykırı olmayan her işe başlarken okumak iyidir. Yapılan işin kolay geçmesi, zor gelmemesi ve hayırla sonuçlanması için dua etmiş oluyoruz.

    "Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"

    Manası: :"Rabbim! kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır"

    * "Allahümme hır li vehter li.Vela teklini ala ihtiyari."

    Manası:"Allah'ım! Bu işi bana hayırlı kıl ve bu işi bana nasip eyle! Allah'ım beni kendi başıma bırakma".(Tirmizi,De'avat,90)

    *Sınava girmeden önce 3,5,7 kere okunmalıdır: " Rabbi zidni ilmen ve fehmen ve el-hıkni bi's salihin.Rabbişrahli sadri ve yessir li emri vahlü'l-ukdeten min lisani yefkahu kavli. Ya Hafız, Ya Rakib, Ya Nasır, Ya Allah. Rabbi yessir ve la tüassir, Rabbi temmim bi'l hayr. "

    Manası: Rabbim! İlmimi ve anlayışımı arttır ve beni salih kullara dahil eyle. Rabbim! Göğsümü aç, işimi kolaylaştır ve dilimdeki bağı çöz ki sözümü anlasınlar. Ya Hafız Ya Rakib Ya Nasır Ya Allah. Rabbim kolaylaştır, zorlaştırma; Rabbim! İşimi hayırla tamama erdir.