Sihir nasıl bozulur Büyük âlim Nusret Efendi mah adar sihir ve büyünün nasıl çözüleceğini şöyle açıklamıştır: " Sihir yapılan bir kimse uzun bir ipin üzerine iki yüz düğüm atar. Sihir yapılanın önüne bir çay bardağı su konur. Sihir yapılan kişi, düğümlü ipi eline alıp besmele ile Felak suresini okur ve ilk düğüme üfürür ve hemen düğümü çözer. Ve bu sırada "Bana yapıla sihri çözdüm " der. Besmele ile birlikte nas suresini okur 2. düğüme üfler hemen çözer ve " Bana yapılan sihri çözdüm "der. Böylece besmele ile Felak, Nas suresini okuyarak bütün düğümleri çözdükten sonra ip bardaktaki suda ıslatılıp su içilir. İp de ateşte yakılır. Ancak bu okuma esnasında aralıklarla bir ateş üzerinde atlı kaşık üzerlik tohumu yakılarak buhur yapılmalıdır. Hasta olan bu sırada sihrin tesirinin büyük ölçüde azaldığını hissedir. Zaman geçtikçe Allah'ın izniyle - eski sağlığına kavuştuğunu anlar. Zeyd İbnu Erkam (r.a.) buyuruyor ki : Peygamber Efendimiz(s.a.v)’a sihir yapıldı. Bu yüzden günlerce hasta düştü. Sonunda Cebrail aleyhisselam gelerek: “Seni yahudilerden bir adam sihirledi. Yaptığı sihir düğümünü falanca kuyuya attı” dedi. Peygamber Efendimiz(s.a.v) Hz. Ali (ra)’yi (bu maksadla oraya) gönderdi. Ali (ra) düğümü oradan çıkarıp çözdü. (Sihir çözülünce) Aleyhissalatu vesselam, bağdan kurtulmuş gibi kendine geldi. Peygamber Efendimiz(s.a.v) bunu, o yahudiye zikretmedi ve onun yüzünü de hiç görmedi. Yüce Rabbim bu tür insanlardan cümlemizi korusun.