Sezaryen Nedir? Hangi Durumlarda Uygulanır?

Konusu 'Hanımlara özel' forumundadır ve Lasey tarafından 20 Aralık 2016 başlatılmıştır.

  1. Lasey

    Lasey Admin

    Sezaryen ameliyatı nedir

    Sezeryan Dünyada en sık yapılan cerrahi operasyondur. Günümüzde çoğu bayan bu şekilde doğum yapmayı uygun görmektedir. Eğitim seviyesinin artması ile korele olarak sezaryen oranının arttığı tespit edilmiştir.
    Sezaryen doğum bebeğin anne karnından uterusun açılarak çıkartılmasıdır. Annenin ve bebeğin sağlığını tehdit eden durumlarda ya da vajina yoluyla doğumun imkansız olduğu hallerde bu yönteme baş vurulur.



    Sezaryen ameliyatı da her ameliyat kadar risk taşımaktadır. Ancak bilinen en eski ameliyatlardan olan sezaryen tıbbın ilerlemesiyle nerdeyse normal doğum kadar tehlikesiz hale gelmiştir. Sezaryen doğumda ameliyat teknikleri de çeşitlidir. Genel anestezi yöntemi uygulanabildiği gibi tercih halinde, belden yapılan uyuşturma sayesinde genel anestezi yapılmadan da doğum gerçekleştirilebilir. Bu taktirde anne adayı bir şey hissetmemektedir. Ameliyatların mikropsuz koşullarda yapılması, kan verilmesi, kuvvetli mikrop kırıcı ilaçlar, modern cerrahi malzeme de bunların yanındadır.

    Normal şartlarda sezaryen ameliyatı süresi 45 dakikadır. Bebek, ameliyat başladıktan 10 dk sonra çıkartılır, sonraki aşama kesilen katların dikilmesi aşamasıdır. Kesilen tabaka 8 kattır.