Şeytanın ölüm anında kişinin imanını çalmaya çalışması

Konusu 'Dini bilgiler' forumundadır ve Beyza tarafından 8 Haziran 2014 başlatılmıştır.

1. Beyza

Beyza Moderatör

Şeytanın ölüm anındaki aldatmacaları nelerdir

Anlatıldığına göre zahidlerden biri olan Ebu Zekeriyya ölüm döşeğine düştüğü zaman dostlarından biri yanına geldi ve "La ilahe illahlah Muhammedu'r Resulullah ' kelimeyi tevhidini ona telkin etti . Zahid Zekeriya bu kelimeleri tekrarlamadığı gibi yüzünü de başka tarafa çevirdi . Dostu kelime-i tevhidi ikinci kez telkin etti ama o yine yüz çevirdi . Üçüncü kez telkin etti Ebu Zekeriya ,
    -Hayır , söylemiyorum , dedi . Dostu onun imansız gideceğine endişelenmişti. Aradan bir saat gibi zaman geçtikten sonra Ebu Zekeriya kendine geldi , gözlerini açtı . Ebu Zekeriya ,
    -Sizler bana bir şey söylediniz mi ? dedi. Etrafındakiler ,
    -Evet , sana 3 kere kelimeyi şahadeti ve kelime-i tevhidi 3 sefer söyletmeye çalıştık ancak ilk 2 seferde yüzünü çevirdin , 3. sündede "hayır söylemem " dedin, diye anlattılar .
    Ebu Zekeriya bu durum şöyle izah etti :
    -Ben sekerat halindeyken iblis Aleyhillane içi suyla dolu bir kadehle yanıma geldi ve sağ tarafımda durdu . Elindeki kadehi sallayarak , " su istiyormusun ? " dedi . Ben " Hayır " dedim ve ondan yüz çevirdim . Bu sefer " İsa Allahın oğludur , de sana bu suyu vereyim " dedi , ben yine ondan yüz çevirdim sonra ayaklarımın tarafına geçti ve bana aynı şeyleri söyledi . 3. defasında bana , " Allah yoktur ! de " dedi . Ben ise , " Hayır bunu söylemem " dedim. Bunun üzerine elindeki kadehi eyere atarak arkasını dönüp gitti . Ben o sırada şeytanı tersliyordum , sizleri değil ! Ben şehadet ederimki Allah'tan başka ilah yoktur ve ben yine şahadet ederimki Muhammed O'nun kulu ve Resulüdür " .