Şevval Orucunun Faziletleri

Konusu 'Oruç tutmak' forumundadır ve Eylül tarafından 13 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. Eylül

    Eylül Moderatör

    Şevval ayının birinci günü Ramazan bayramıdır. Bayram gününden sonra Şevval ayı bitinceye kadar altı gün oruç tutmak, Rasulullah (sallallahu aleyhi ve sellem)'in tavsiye ettiği sünnet bir ibâdetir.

    Oruç ayı Ramazanın tamamlayıcısıdurumunda olan Şevvâl ayında tutulacak altı günlük oruç,bir müslümana bütün bir yıllık oruç sevabı kazandıracaktır.

    Bu altı günlük orucun bitişik olması, yani hiç ara vermeden tutulması mecburiyeti yoktur aralıklarla da tutulabilir.

    Şevvâl ayında tutulan nâfile veya kazâ oruçlarını pazartesi ve perşembe günleri tutmak daha iyidir. Hadîs-i şerîflerde buyuruldu ki:

    ''Ameller, Allahü teâlâya pazartesi ve perşembe günleri arz olunur. Ben de amelimin oruçlu iken arz olunmasını isterim.'' [Tirmizî]

    ''Pazartesi ve perşembe, müslümanların günâhlarının affedildiği gün olduğu için oruç tutulur''

    ''Cennetin kapıları pazartesi ve perşembe günleri açılır.''

    Peygamber Efendimiz (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmaktadır:

    "Bir kimse Ramazan-ı Şerif ayını oruçlu olarak geçirip arkasından Şevval ayında da altı gün oruç tutarsa, bütün seneyi oruçlu geçirmiş gibi olur.”

    Allahü Te'âlâ (Celle Celalûhu) yapılmış olan iyi amellere en az on misli ile mukabele edeceğini ayeti kerime ile beyan etmekte ve şöyle buyurmaktadır:


    "Bir kimse Ramazan-ı Şerif ayını oruçlu olarak geçirip arkasından Şevval ayında da altı gün oruç tutarsa, bütün seneyi oruçlu geçirmiş gibi olur.”