Namaz Şevval ayında 8 rekat namaz nasıl kılınır?

Konusu 'Mübarek Günler ve Geceler' forumundadır ve Adile tarafından 9 Ağustos 2014 başlatılmıştır.

1. Adile

Adile Admin

Enes bin Malik (radıyallahu anh) dan rivayet olunan hadisi serifte

Fahri Kainat Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurdular :

-"Kim Şevval ayinda ister gece ister gündüz olsun sekiz rekat namaz kilarsa, her rekatta bir Fatiha suresi onbeş İhlasi serif okuyup ve namazdan sonra 70 Salevati serife 70 Tesbih duasi ( SübhanAllahi velhamdulillahi velaaa ilahe illAllahu vAllahu ekber velaa havle vela kuvvete illa billahilaliyyilaziim ) okursa beni hak Peygamber olarak gönderen Cenab-ı Allah'a yemin ederimki ; Herhangi bir kul bu namazi tarif ettigim gibi kilarsa muhakkaki Allah'u Teala o kimsenin kalbine ilim ve hikmet pinarlari akitir.

O hikmetlerle dilini konuşturur
    O kisiye dünyanin derdini gösterdiginde devasinida gösterir.

Yine beni hak Peygamber olarak gönderen Allah Azze ve celle'ye yemin olsunki ;

Kim bu namazi vasf ettigim gibi kilarsa ,bu kilmis oldugu namazin en son secdesinden başini kaldirmadan magfiret olur.

O kisi , O yıl içerisinde vefat ederse , affa ugramis ve şehid olarak ölür.
    Eger o kisi bu namaz ıseferde kılarsa varacağı yere kolaylıkla varır. Oradaki maksadina erer.
    Eger o kisi borclu ise , Allah Azze ve celle onun borcunu eda ettirir.
    Eger o kisi ihtiyac sahibi ise Cenab-ı Allah onun ihtiyacini giderir.

Yine beni hak Peygamber olarak gönderen Allaha yemin olsunki ;

Herhangi bir kimse bu namazi kilarsa, Allah Azze ve celle bu namaz içinde okudugu ayetteki her bir harf karşılığında ona Cennette mahrefe verir."

Ashab sorar ; "Mahrefe nedir ? Ya RasulAllah!"

Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) buyurdular ;
    "Mahrefe Cenntte ,Bağlık ,bahçelık ,bostanlık hurmaliktirki ; Bir atli her bir ağacin gölgesinde 100 sene at koştursa yinede nihayete ulasamaz. ( Basladigi noktaya varamaz )"