Namaz Şevval ayı namazı nasıl kılınır?

Konusu 'Mübarek Günler ve Geceler' forumundadır ve Adile tarafından 2 Ağustos 2014 başlatılmıştır.

1. Adile

Adile Admin

Şevval ayında azatlılar namazı nasıl kılınır?

Enes bin Malik radıyallahu anh’dan rivayet olunan hadis-i şerifte Fahri Kainat Efendimiz aleyhissalatu vesselam şöyle buyurdular :

-"Kim Şevval ayında ister gece ister gündüz olsun sekiz rekat namaz kılarsa, her rekatta bir Fatiha suresi ve onbeş İhlası şerif okuyup, namazdan sonra yetmiş Salevat-ı şerife ve yetmiş tesbih duası ( SübhanAllahi velhamdulillahi vela ilahe illAllahu vAllahu ekber vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyilazim ) okursa Beni hak Peygamber olarak gönderen Allah Azze ve celle'e yemin ederim ki ; Herhangi bir kul bu namazı tarif ettiğim gibi kılarsa muhakkak Cenab-ı Allah o kimsenin kalbine ilim ve hikmet pınarları akıtır. O hikmetlerle dilini konuşturur, o kişiye dünyanın derdini gösterdiğinde devasını da gösterir.

Yine beni hak Peygamber olarak gönderen Allah Azzeve celle'e yemin olsun ki; Kim bu namazı vasf ettiğim gibi kılarsa, bu kılmış olduğu namazın en son secdesinden başını kaldırmadan mağfiret olur. O kişi , o yıl içerisinde vefat ederse, affa uğramış ve şehid olarak ölür. Eğer o kişi bu namazı seferde kılarsa varacağı yere kolaylıkla varır. Oradaki maksadına erer. Eğer o kişi borçlu ise , Cenab-ı Allah onun borcunu eda ettirir, eğer o kişi ihtiyaç sahibi ise Allah Azze ve celle onun ihtiyacını giderir.

Yine beni hak Peygamber olarak gönderen Cenab-ı Allah’a yemin olsun ki; Herhangi bir kimse bu namazı kılarsa, Allah Azze ve celle bu namaz içinde okuduğu ayetteki her bir harf karşılığında ona Cennette mahrefe verir."

Ashab sorar ; "Mahrefe nedir ? Ya RasulAllah!"

Fahri Kainat Efendimiz aleyhissalatu vesselam buyurdular ; "Mahrefe Cennette , bağlık ,bahçelik, bostanlık, hurmalıktır ki ; bir atlı her bir ağacın gölgesinde 100 sene at koştursa yine de nihayete ulaşamaz ( Başladığı noktaya varamaz )."