Şehitler ile ilgili kısa şiirler Oğlun şehit oldu Alnımdan vuruldum kanım akıyor Oğlun şehit oldu ağlama anam Gözlerim bayrağa doğru bakıyor Oğlun şehit oldu ağlama anam Canım feda olsun, benden bu kadar Yıldızlar doğarken güneşler batar Her karış toprakta şüheda yatar Oğlun şehit oldu ağlama anam Teskerem yaklaştı gelecek idim Gözünün yaşını silecek idim Ne bileydim böyle ölecek idim Oğlun şehit oldu ağlama anam Kınalı kuzunu bekleme gelmez Allah’a emanet, şehitler ölmez Şehit olan bilir başkası bilmez Oğlun şehit oldu ağlama anam Babama söyleyin ağıt yakmasın Yârim göz yaşını sakın dökmesin Geleceğim diye yola bakmasın Oğlun şehit oldu ağlama anam Mikdat Bal Şehitler Ölmedi, Şehitler Ölmez Duydum Mehmetçik gene şehit olmuş, Acı haber her bir yanda duyulmuş, Üzüntüden damarlarda kan donmuş, Şehitler ölmedi, şehitler ölmez. Hain kurşuna hedef yiğitlerim, Kara toprak ta yatan erenlerim, Yerde kanınız kalmaz, şehitlerim, Şehitler ölmedi, şehitler ölmez. Vatan, millet, bayrak, namus uğruna, Göğsün siper oldu, hain kurşuna, Dalgalandı sancak, diktin burcuna, Şehitler ölmedi, şehitler ölmez. Şehit Kayıpmışım ben aylar boyunca Bulundu cesedim, kanlar içinde Anam ağladı, taş duvarlar yıkıldı Gözü yaşlı kardeşim munzur dağına çıktı Gömdüler beni kör bir kuyuya Meçhul diye yazdılar mezar taşıma Yeter çileli anam ağlama Gözyaşınla toprağımı sulama Hatçe gelini ele versinler Oğluma yiğit evladı desinler Anamın muskası boynuna asılsın Dostum Hak yolundan şaşmasın Sedef Anlı Şehit Al kanımla dalgalansın bayrağım Bin can verem,vatan kalsın toprağım Vatan sağ oldukça bil ki ben sağım Ahmet şehit,Ali şehit,ben şehit. Dağlar bile söylüyorken türkümüz Kaçabile bu vatandan hangimiz Nerde düşsek orda bizim gönlümüz Yahya şehit,Seyyit şehit,ben şehit. Dünya gelse,vatan için,din için Gözüm kırpmam bir can için,baş için Derim 'Allah! muzaffer et hak için' Resul şehit,Nebi şehit,ben şehit Rivayet Kurban