18 Mart şehitler günü şehitler günü hakkında şiirler ŞEHİTLER ÖLMEZ.. Senin için derdim al beyaz gülü Üzerine serdim al beyaz tülü Gözyaşıyla kardım al beyaz hüznü Selam sana şehit gözümün nuru Fatiha okunur yanı başında Çiçekler açıyor mezar taşında Üstünde leylaklar gözyaşında Selam sana şehit ruhun şad olsun Geçtiğin yollarda taşın olaydım Düştüğün kollarda başın olaydım Gözlerinden akan yaşın olaydım Selam sana şehit gözümün nuru KURTOĞLU unutma şehit düşeni Can pazarında can verip pişeni Gözünü kırpmadan serden geçeni Selam sana şehit şehitler ölmez Arap KURT İstiklal Ordusu Şehitlerine Düne kadar en vakur ölümlere güldünüz, Bugün bütün milletin gönlüne gömüldünüz, Rahat rahat uyuyun son aşiyanınızda. Artık ne gözünüzde köy dönmek emeli, Ne yaranızı saran ince bir kadın eli, Belki arkanızda yok bir ağlayanınız da. Varsın dolu bulunsun bin elemle göğsünüz; Siz, Tanrı'nı n övdüğü kullardan büyüksünüz; Zemzem kutsiyeti var her damla kanınızda. Fani akislerini kaybeden sesleriniz. En mağrur alınlara diyebilirler: Eğil! Edebiyyet en küçük payedir yanınızda. Çünkü hürriyet için söndü nefesleriniz, Yâdınıza yabancı badiyelerde değil, Ana vatanınızda, ana vatanınızda... Kemaleddin KAMU Çanakkalede otuzbin şehit Çanakkalede otuzbin şehit, Hepsi bir birbirinden yiğit, Bundan sonrasını tarihler yazar, Çanakkale de analar ağlar. Derdim derdim garip halim, Kanı içmiş dağlar sanki düşmanım, Ne analar ne bacılar, Çanakkalede zaferler yatar. Düşman pusu atmış çanakkale yollarına, Yol vermiyor dağlar nice yiğit aslanlara, Yol vermesen küserim yara, Deli gönlüm gitmek ister şanıyla. Mermiler yağıyordu yağmur gibi yiğitlerimizin üstüne, Ay yıldızlı bir bayrak dalgalanıyordu gök yüzünde, Mekanınız cennet olsun ebediyetde, Çanakkalede şehitler yatar diz dize. Haydar Turan Çanakkale Şehitleri Kan kokuyor Çanakkale , Sinmiş tepelere , Ne kadar yıkanırsa yıkansın Çıkmaz o koku Çanakkale. Seyit onbaşının güllesi, Düşmanın savaş gemisi, İkisinin çakışma sesleri, Korkutamaz askerleri. Gülleler havada, Askerler karada, Kanlar denizde, Şehitler kalbimizde. Güven BORÇLI Çanakkale Çanakkale toz duman olmuş Analar ağlar olmuş Napsın askerler vatanı için Ayakta durmuş Kanla boyanmış vatan Kırmızı,beyaz bayrak için Askerler savaşmış Laleler kızarmış Ey Türk Ulusu bu şavaş böyle kazanılmış ! Şükriye Lafyemez