Sebzeli Omlet Tarifi

Konusu 'Kolay Yemek Tarifleri' forumundadır ve Eylül tarafından 23 Ekim 2013 başlatılmıştır.

1. Eylül

Eylül Moderatör

Sizlere güzel bir omlet tarifi veriyorum. Hem lezzetli hemde kahvaltılarınızı renklendiricek. Bu tarifi denemenizi tavsiye ediyorum. Ben sebzeli omletti çoğu zaman yapıyorum ve hatta her ağırladığım misafirlerim bu tarifi istemişlerdir, dedikten sonra lafı uzatmadan siz değerli okuyucularımıza malzemelerini ve yapılışını sunuyorum.
    Malzemeleri:
    2 adet yumurta
    1 adet kırmızı biber
    1 adet yeşil biber
    1 adet domates
    1 yemek kaşığı sıvı yağ
    2 kibrit kutusu kadar kaşar
    tuz

Hazırlanışı:
    İlk önce sebzelerimizi iyice yıkıyoruz kuruluyoruz daha sonra kırmızı biberi ve yeşil biberi minik minik doğruyoruz. Daha sonra domateside aynı şekilde minik minik doğruyoruz. Bir yapışmaz tava içerisine sıvı yağımızı ekliyoruz ve biberleri içerisine bırakıyoruz. Gür ateşte bir dakika civarı hız hızlı karıştırıyoruz (sebzeleri biraz diri kalacak şekilde bırakalım). Sonra dometesi içine ilave ettikten sonra tuzuda ekliyoruz. Yumurtaları bir kase içinde çırpıyoruz ve yumurtalarıda ekliyoruz. Yumurtalar pişerken kaşığınızla hafif hafif ayırın ki aralarıda pişsin. Ve rendelemiş olduğunuz kaşarı üzerine serpiştirdikten sonra ocağı kapatıyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.