Sa'yin Yapılışı Tavaftan sonra iki rek'at namaz kılınır. Hacerülesved selamlanarak Safa tepesine çıkılır. “Allahım! Senin rızân için Safâ ile Merve arasında (yedi şavt) haccın sa'yını yapmak istiyorum. Bunu bana kolay kıl ve benden kabul e " diye niyet edilir. Kâbe’ye dönülerek tekbir, tehlil ve salavat-ı şerife okunur. Eller kaldırılarak dua edilir ve Merve'ye doğru yürünür.Yeşil ışıklı sütunlar arasında hervele yapılır. Sa'yin bütün şavtlarında hervele esnasında, “Rabbiğfir verham va'fu ve tekerrem ve tecavez amma ta'lem inneke ta“lemu mâlâ na'lem inneke entellahül eazzü’l-ekrem” diye dua edilir. Manası: Rabbim! Günahlarımızı affet, bize acı, kusurlarımızı bağışla, bize ikram et, bildiğin bütün günahlarımı bağışla. Çünkü sen bizim bilmediklerimizi de biliyorsun. Şüphe yok ki sen aziz ve çok kerimsin Allahım!” Merve’de Kâbe'ye dönerek tekbir, tehlil ve salavat-ı şerife okunur. Eller kaldırılıp dua edilir. Böylece sa'yin bir şavtı tamamlanmış olur. Aynı şekilde Safa'dan Merve’ye dört gidiş, Merve’den Safâ'ya üç dönüş olmak üzere yedi şavt yapılınca sa'y tamamlanmış olur. ' Hac için sa'y bir defa yapılır. Nafilesi yoktur. Bu itibarla her tavaftan sonra sa'y yapılmaz. Hac sa*yi, ziyaret tavafı veya kudüm tavafı veya nafile bir tavaftan sonra yapılabilir. Arafat vakfesinden önce ihramlıyken yapılır.