Sarımsak 70 derde derman

Konusu 'Sağlık Rehberi' forumundadır ve Lasey tarafından 12 Aralık 2018 başlatılmıştır.

1. Lasey

Lasey Admin

Sarımsak 70 derde derman

Sarımsak-70-derde-derman-0.

SARIMSAK 70 DERDE DERMAN

Peygamber Efendimizin “sav” 14 asır önce tıp dünyasının daha zirveye çıkmadığı bir asırda ifade buyurduktan ’70 derde deva’ sözünü bugünkü araştırmacılar rakamlarla bulmuşlar ve bulmaya çalışmaktadırler. Eşyanın mahiyetini bilen Hz. Peygamberin her sözü hikmet manzumesidir. Çünkü kainatta abes ve israf olacak hiçbir şey yaratılmamıştır. Bir kargo şirketine gelen, bir emanet, ambalajın içi açılmadan gittiği gibi, bizlerde bir çok bitkinin sırrını keşfetmeden ve ambalajını açmadan; bitki bizden, biz de bitkiden ayrılıp gitmekteyiz.

İngilizce garlic, Almanca knoblauch, Arapça sûmü’l hayyeh, Farsça sum ve Türkçe’mizde ise sarımsak olarak isimlendirilen bu bitkinin insan vücuduna verdiği faideler sayılmayacak kadar çoktur. Bu bitki tarih boyunca insanlık aleminde çeşitli şekillerde kullanılmıştır ve kullanılmaya devam etmektedir. Faydaları:

SARIMSAK 70 DERDE DERMAN

“Sarımsağı yiyin, onla tedavi olun. Zira o, yetmiş derde devadır. Eğer bana melek gelmemiş olsaydı, ben de onu muhakkak yerdim” 27 H.Ş
    Fahr-i Kainat Efendimiz (asm) Hz. Ali’ye (r.a), “Ya Ali sarımsağı çiğ olarak ye. Bana Cebrail gelmeseydi mutlaka ben de yerdim” demiştir. Mezkur satırlarda “sarımsağı yiyiniz ve hastaları onunla tedavi ederiz. Onda mutlaka yetmiş dert için şifa vardır” buyurmuştur.

Rabbine dua et, bize arzın yetiştirdiği şeylerden; sebzesinden, kabağından, sarımsağından, mercimeğinden, soğanından çıkarsın, dediler…” (Bakara/61) Ayet-i kerimede de isminin zikredildiği gibi sarımsak çok eski çağlardan beri var olan ve Efendimiz’in (s.a.v) “Sarımsağı yiyin ve onunla tedavi olun. Zira o, 70 derde devadır…” buyurduğu mucizevi bir yiyecektir.

SARIMSAK KANSERE YAKALANMA RİSKİNİ AZALTIR

Vitamin, mineral ve amino asitler tarafından oldukça zengin olan sarımsak uzmanlar tarafından doğal antibiyotik olarak görülüyor. İçerisindeki vitamin ve bileşimler sayesinde kalp krizi, beyin kanaması ve kanser riskini azaltıyor. Ayrıca içerisinde bulunan “germanium” sayesinde kanser hastalarında kanserli hücrelerin vücuda verdiği tahribatın etkisini düşürüyor.

Kenzu’l Ummal, XV,27 (Hadis no:40939)