Salavat- ı Şerifenin Faziletleri

Konusu 'Peygamber Efendimizin sünnetleri' forumundadır ve saadet tarafından 1 Mart 2017 başlatılmıştır.

1. saadet

saadet Moderatör Admin

Salavat- ı Şerifenin

Allah Azze ve celle kullarının ahirette azaptan kurtulmalarına bir vesile olması için "Resul-i Ekrem Efendimiz, (s.a.v) salavat-ı şerife getirmeyi bize emretmiştir.

*Resul-i Ekrem Efendimiz, (s.a.v) şöyle buyuruyor: Ey insanlar kıyamet gününün korkunç hallerinden ve zorlu geçitlerinden ilk önce kurtulacak olanınız bana dünyada en çok salavat-ı şerif getirenizdir.

*Sabah akşam on defa salevat-ı şerife getirene Kıyamette şefaat ederim. (Taberani)

*Resul-i Ekrem Efendimiz, (s.a.v) şöyle buyuruyor: Muhakkak Allah Azze ve celle istiğfar ettiğinizde günahlarınızı bağışlar. Kim sadık bir niyetle Allah Azze ve celle istiğfar ederse elbette onu af eder. Kim lâ ilâhe illalâh derse mizanında hasanatı iyiliklerin sevabı ağır gelir. Kim de bana salavat okursa kıyamet gününde ona şefaatçi olurum.

Ensar-ı Kiramdan bir genç Resul-i Ekrem Efendimiz, (s.a.v) huzuruna geldi. Efendimiz ( s.a.v) ona yer açıp Hz. Ebu Bekir'le arasına oturdu. Sonra Hz. Ebu Bekir'e

Aramızda şu genci oturtmam sana ğüç gelmiş olabilir. buyurmuştur. Hz. Ebu Bekir
    Vallahi öyle Ya Resüllallah aramızda başka birisinin olması bana güç geldi. dedi Resul-i Ekrem Efendimiz, (s.a.v) şöyle buyurdu:

Ey Ebu Bekir bu genç bana ümmetimden hiç kimsenin getirmediği gibi salavat şerif getiriyor.

*Söyleyeceğini unutan, hatırlamak için bana salavat-ı şerife getirsin (İbni Sünni)

*Bana bir salavat-ı şerife getirene Allah Azze ve celle on rahmet ihsan eder, on günahını yok eder ve derecesini on kat yükseltir. (Nesai)

*Sabah akşam on defa salavat-ı şerife getirene Kıyamette şefaat ederim. (Taberanî)

*Salavat-ı şerif sizin için zekattır. Burada zekat, temizlik, günahların affı'dır.(İ.Hibban)

*Resul-i Ekrem Efendimiz, (s.a.v) Cuma günleri bana çok salevat-ı şerife okuyun Bunlar, bana bildirilir buyurmuştur.

Resul-i Ekrem Efendimiz, (s.a.v) .