Salavat şerif getirmenin fazileti nedir? "Üzerime getirilen salavat sırat üzerinde bir nurdur." "İnsanların bana en yakını, üzerime en çok salavat getirendir." "Üzerime salavat getirenlere Kıyamet günü şefatcı olurum.Salavat getirmeyenden ise uzağım." Allah'ın yer yüzünde gezen melekleri vardır. Ümetimin üzerime getirdikleri salatü selamları ulaştırırlar. Getirdikleri salatü selam bana ulaşır ulaşmaz bende onlar için istiğfar ederim. Yüce Allah Peygamber Efedimiz'e salatü selam getirmeden dua eden bir adamın duasını duydu ve şöyle buyurdu: 'Bu adam acele etti.' Sonra onu çağırtıp ona veya başkasına şöyle dedi: 'Biriniz namaz kıldığında, Allah'a hamdü sena ile başlasın, sonra Peygamber Sallü aleyhi ve Sellem'e salatü selam getirsin, ondan sonra istediği duayı yapsın'."Tirmizi Bir gün Allah'ın resulü sevinçli olarak geldi. Kendisine: “Sizi sevinçli görüyoruz!” denilince, şöyle buyurmuşlardır: “Bana melek geldi ve şu müjdeyi verdi: “Ey Muhammed! Rabb'in diyor ki: “Sana salat eden herkese benim on rahmette bulunmam, selam eden herkese de benim on selam etmem sana (ikram olarak) yetmez mi?” (Nesei, Sehv, 55) Salavatı şerif duası okunuşu: “Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammed.” Bir başka salavatı şerif Salavatı şerif arapça okunuşu: اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ ، وعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ ، كَمَا صَلَّيْتَ عَلَى آلِ إبْرَاهِيمَ ، إنَّكَ حَمِيدٌ مَجيدٌ . اللَّهُمَّ بَارِكْ عَلَى مُحَمَّدٍ ، وعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ ، كَمَا بَارَكْتَ عَلَى آلِ إبْرَاهِيمَ ، إنَّكَ حَمِيدٌ مَجْيدٌ Salavatı şerife türkçe okunuşu: 'Allahümme salli ala Muhammedin ve ala ali Muhammed. Kema salleyte ala İbrahime. inneke Hamidun Mecid. Allahümme barik ala Muhammedin ve ala ali Muhammed. Kema barekte ala Ibrahime. İnneke Hamidun Mecid'.