Salavat Getirmenin Fazileti

Konusu 'Hz.Muhammedin hadisleri' forumundadır ve saadet tarafından 10 Mart 2014 başlatılmıştır.

1. saadet

saadet Moderatör Admin

Peygamberimiz (s.a.v.) Salavat Getirmenin Fazileti

Salavat-ı Şerif: " Allahumme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammed."
    Kur'an-ı Kerim'de Rabbimiz buyuruyor ki:

"Şüphesiz Allah ve melekleri Peygamber'e salat ediyorlar. Ey iman edenler! Siz de ona salat edin, selam edin." [Ahzab Suresi- 56]

Peygamberimiz Aleyhisselam buyurdu:
    Bana en yakın olanlar, üzerime en çok salavat getirenler olacaktir.
    Enes (r.a.)’den rivayetle Peygamberimiz (s.a.v.) şöyle buyurdu:

"Cuma gününde bana çok salavat getiriniz. Zira biraz önce Rabbim’den Cebrail (Aleyhisselam) bana geldi ve Allah’ın şu buyruğunu bildirdi: Yeryüzünde bulunan herhangi bir müslüman, sana bir defa salavat getirirse, ben ve meleklerim ona on salavat getiririz."(Taberani)

"Cuma günü üzerime yüz defa Salavat getirenin seksen yıllık hatalarını Allah (c.c.) affeder."

"Kim sabahları üzerime onar defa Salavat getirirse kırk senelik günahı silinir."

Peygamberimiz (s.a.v.) namazdan sonra Allah’a Hamdetmeden ve Peygamber ( s.a.v.)'a Salat-ü Selam getirmeden dua eden bir adam gördü. Bunun üzerine: "Bu adam acele etti." buyurdu. Sonra o adamı yanına çağırdı ve şöyle dedi: "Biriniz dua edeceği zaman önce Allah Teala'ya Hamd-ü Sena etsin, sonra Bana Salat-ü Selam getirsin. Daha sonra da dilediği şekilde dua etsin.

"Allah benim için iki melek görevlendirmiştir. Ben bir Müslüman’ın yanında anıldım da bana salâvat getirdi mi, mutlaka o iki melek ona: "Allah seni bağışlasın" derler. Allah Teala ve diğer melekleri de o iki meleğe cevap olarak: "Amin"derler. Bir Müslüman,ın yanında adım zikrolunduğunda da bana salavat getirmedi mi, mutlaka o iki melek: "Allah seni bağışlamasın."der. Yüce Allah ve öteki melekler de o iki meleğe cevaben: "Amin" derler.(Heysemî, Mecmeu'z-Zevaid, 10/164–166) buyurmuşlardır.

Hz. Ömer (r.a.) diyor ki: "Öğrendiğime göre dua yerle gök arasında bir yerde asılı kalır, Peygamberimiz (s.a.v.)'e salat-ü selam getirmedikçe onun hiçbir cümlesi göğe yükselmez." (Tirmizi)

"Üzerime Salavat getirenlere kıyamet günü şefaatçi olurum. Salavat getirmeyenden ise uzağım."
    (Bu hadisler El Mustadraf2/283'ten tercüme edildi)

Son düzenleme: 10 Mart 2014