Sahurda nasıl dua etmeliyiz?

Konusu 'Oruç tutmak' forumundadır ve Lasey tarafından 6 Aralık 2018 başlatılmıştır.

1. Lasey

Lasey Admin

Sahurda nasıl dua etmeliyiz?

Sahurda-nasıl-dua-etmeliyiz.

Orucun sünnetlerinden olan sahur, imsak vaktinden evvel yenilen yemektir. Sahura kalkmayı Hz. Peygamber (a.s.) çeşitli hadislerinde teşvik etmektedir. “Oruç tutmak isteyen sahurda bir şeyler yesin” “Sahura kalkın çünkü sahurda bereket vardır” buyurmaktadır. Sahura kalkmakla bir kişi, oruca karşı direncini arttırır ve seher vaktinin feyiz ve faziletinden yararlanmış olur. Bunlarla birlikte sahura kalkıp bir şeyler yemek ve içmek niyet yerine de geçmektedir.Peki sahurda hangi duayı okumalıyız? Peygamber Efendimiz sahurda hangi duayı okurdu?

İşte Efendimizin sahur duası; Peygamber Efendimiz (s.a.v) sahurda bu duayı edermiş: “Ey bu gecenin ve biraz sonra оIacak sahurun Rabbi oIan AIIlаhımız..
    Bizi iftarIara uIaştırırken günahIarımızdan arınmış oIarak orucumuzu açmayı nasip еyle..
    Amin.

Mübarek Ramazan ayı bizler için bir nevi fırsat ayı, ibadet mevsimidir. Aynı zamanda eğitim zamanıdır. Özellikle de ibadet ayı olması hasebiyle manalarını bilerek ya da bilmeyerek yaşantımız içinde bazı ıstılahlar da kullanmaya başlarız.Sahurda oruca niyet edilirken yapılacak duada gündüzün yaşanan açlık ve susuzluk tecrübesi, Allah’ın bize verdiği nimetlerin ne kadar değerli olduğunu ve o nimeti verene şükretmenin ne kadar büyük bir görev olduğunu hatırlamak gerekir.

Peygamber Efendimizin (s.a.v) iftarda yapmış olduğu Duası da şöyleydi;

Hz. Muhammed (s.a.v)) orucunu bu dua ile açardı:

“Allahümme leke sumtü ve ala rızkıke eftartü.” (Allahım, Senin rızan için oruç tuttum ve Senin rızkınla orucumu açıyorum.)