Şafi mezhebinde kunut duası

Konusu 'Dini bilgiler' forumundadır ve Adile tarafından 19 Ekim 2013 başlatılmıştır.

1. Adile

Adile Admin

Şafi mezhebinde kunut duası türkçe ve arapçası

Allahümmehdina fiymen hedeyte. We â fina fimen âfeyte. We tevellena fimen tewelleyte. We bariklena fıyma â'tayte. We kına şerre ma kadayte. Feinneke takdina wela yukda âleyke. We innehu la yezillü men waleyte. Wela yeîzzü men âdeyte. Tebarekte Rabbena we teâleyte. Felekel hamdu âla ma kadayte. Nestağfirüke we netuwbu ileyke. We sallallahu âla seyyiddina Muhammedin we âla alihi we sahbihi we sellem."

kelime kelime manası:

Allahummehdinî :Allah’ım bana hidayet etfîmen :kimseler içindehedeyte :hidayet ettiğinve âfinî :ve bana afiyet verfîmen :kimseler içindeâfeyte :afiyet verdiklerinve tevellenî : ve bana sahip çıkfîmen :kimseler içindetevelleyte :sahip çıktıklarınve bârik lî :ve bereket verfîmâ a’teyte :bana verdiklerindevekınî :beni koruşerre mâ kadayte :kaza ve kaderinin şerrindenfe inneke :şüphesiz sentakdî :hükmedersinve lâ yukdâ :ve kimse hükmedemezaleyke : sana veinnehu :ve o kimselâ yezillu :zelil olmazmen vâleyte :sahip çıktığıntebârekte :mübareksinRabbenâ :Rabbimiz ve teâleyte :ve yücesin.