Safer Ayı duası ve bu ayı nasıl geçirmeliyiz

Konusu 'Mübarek Günler ve Geceler' forumundadır ve Lasey tarafından 20 Ekim 2016 başlatılmıştır.

1. Lasey

Lasey Admin

Safer ayında okunacak dua ve ayetler

Safer ayının ilk ve son Çarşambasında okunacak dua ve namazlar. Nafile Namazını aşağıda anlatıldığı şekilde kılmanız gerekmektedir.

Safer ayının ilk ve son çarşamba gününün gecesinde, yani salı gecesi kılınacak namazdır;

1 Rekat : Fatiha suresinden sonra ; 17 Kevser Suresi
    2 Rekât: Fatiha suresinden sonda; 5 İhlas Sûresi
    3 Rekât : Fatiha suresinden sonra ; 1 Felak Suresi
    4 Rekât : Fatiha suresinden sonra ; 1 Nas Suresi

Safer ayının ilk ve son çarşamba gününde, öğlen ve ikindi namazı arasında kılınacak namaz şöyledir:

1 Rekat : Fatiha suresinden sonra ; 11 İhlas Suresi
    2 Rekat: Fatiha suresinden sonra; 11 İhlas Suresi

Safer ayında okunacak dua
    Bu namazdan sonra yüz defa

"Yâ dâfia'l-belâyâ, idfâ anna'l-belâyâ, fallâhü hayrun hâfizan ve hüve Erhâmü'r-Râhimin, inneke alâ külli şey'in kadir"

Allah Azze ve celle'nin kendimizi, aile fertlerimizi müminleri; gökten inebilecek, yerden çıkabilecek belalardan ve diğer bütün belalardan muhafaza buyurması için dua edilmelidir.

Ayrıca Evden çıkarken ve eve girildiğinde Ayet-el Kürsi okunmalıdır.

Bu ayda ayrıca çokça istiğfar ve salavat getirilebilir.

Safer ayında her gün okunacak dua

Bi’smi’llâhi’r-rahmâni’r-rahîm
    “E‘ûzü bi’llâhi min şerri hâzâ’z-zamâni ve este‘îzu bihi min şürûri sâiri’z-zamâni ve e‘ûzu bi-celâli vechike ve cemâli kudsike en tücîranî mine’l-belâi fî hâzihi’s-seneti ve
    kınâ min şerri mâ-kadayte fîhâ ve ekrimnâ fî’s-saferi yâ ekreme’l-ekramîn. Ezhir vahtim hâzihi’ş-şuhûra ‘aleyye bi’s-selâmeti ve’s-sa‘âdeti ve li-ehli beytî ve li-‘akribâî ve li-cemî‘i ümmeti Muhammedin ‘aleyhi’s-salâtü ve’s-selâmu bi-rahmetike yâ erhame’r-râhimîn. Allâhümme ferricnâ bi-duhûli’s-saferi vahtim lenâ bi’l-hayri ve’z-zafer.”

Anlamı:
    Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla.
    Bu zamanın ve diğer zamanların şerrinden Allah'a sığınıyorum. Senin celalin ve cemaline sığınıyorum. Bu yılın belalarından ve o yıl içerisinde hükmettiğin sıkıntılardan Sana sığınıyorum. Ey ikramı bol olan Allah'ım! Bize Safer ayında ikram et. Ey merhametlilerin en merhametlisi, merhametin hürmetine bu ayları bize, ailemize, akrabamıza ve tüm ümmeti Muhammed (s.a.v.)’e bereket ve aydınlık kıl. Allah'ım! Safer’in gelişini bize rahatlık kıl. Hayır ve zaferle bitmesini nasib eyle.