Şaban Ayını Fazileti Şaban Ayını Fazileti Allah Rasulü S.a.v. ) Şaban ayı girdiğinde şöyle derdi.: "Nefsinizi Şaban ayı girdiğinde temizleyin. O Ayda niyetinizi güzel yapıp, sağlamlaştırın. Çünkü Allah, Şaban ayı'nı, diğer aylara karşı benim size olan üstünlüğüm gibi üstün kılmıştır". Alimlerden birisi şöyle diyor. " Recep bedenin, Şaban kalbi, Ramazan ise ruhu temizler." Eğer Recep'te beden, Şaban' da kalp temizlenmezse, Ramazan'da ruh nasıl temizlenebilir." Bu ay hakkında Allah Rasulü (s.a.v.) "Şaban ayı benim Ayımdır. Buyurmuştur. "Kim Allah'a kendisinden hoşnut olarak kavuşmak isterse, bana çokça saat-ü selam getirsin". " Kim bana sağlığında çokça salat ü selsam getirirse, öldükten sonra Allah bütün mahlukatına onun için istiğfarda bulunmasını emreder." " Benim üzerime çokça salat-ü selam getirin. Çünkü O kabirde de, Sırat'ta da cennette de bir nurdur." " Bana en fazla salat-ü selam getireniniz, cennette çokça huriler elde edeniniz olacdır. " Recep ayının diğer aylara olan üstünlüğü, Kur'an-ı Kerimin diğer kitaplara üstünlüğü gibidir. Şaban ayının diğer aylara üstünlüğü, benim diğer peygamberlerden üstünlüğü gibidir. Ramazan ayını diğer aylarla üstünlüğü, Allah'ın insanlar üzerine üstünlüğü gibidir. (İbni Arrak, Tenzihü'ş-Şeria, 2/160-161