Namaz Sabah namazını vaktinde kılamadım ne yapmalıyım

Konusu 'Namaz kılmak' forumundadır ve Adile tarafından 10 Mayıs 2014 başlatılmıştır.

1. Adile

Adile Admin

Vaktinde Kılınmayan Sabah Namazı ve Kazası

Doğrusu sabah namazının kolay kolay kazaya bırakmamamız gerektiğini biliyoruz ve bu nedenle güneş çıkmadan vaktinde kılmaya büyük önem veriyoruz. Yalnızca bazen gaflete dalarak, şeytan ve nefsimize aldanarak uyanamıyor ve vaktinde kılamadığımız da oluyor, güneşten sonraya kalıyor.

Gerçekten de sabah namazı namazların en mühimidir Fahri Kainat Efendimiz (s.a.v), vakitlerin en eşrefi olan şafak vaktinde kılınan namazın değerini çarpıcı bir ifadeyle şöyle dile getirmişlerdir:

Fecir vaktinde kılınan iki rekat namaz, dünyadan da, dünyanın içindekinden de hayırlıdır!..

Sabah namazına uyandığımız zaman hemen kalkmamız gerekir yoksa şeytan ve nefsin seni namazdan alıkoyar ve de bunun içinde Cenab-ı Allah'tan dualarla yardım dilememiz gerekir yani bol,bol dua edip sonra nefsimizi dizginlememiz gerekiyor

Sabah namazını zamanında kılamayan bir kimse'nin, güneş doğduktan ve kerâhet vakti çıktıktan sonra, öğle vakti kerahet girmeden kılınırsa, hem sünnetini hem de farzını beraber kaza eder.

Sünnetîni kaza ederken, "Niyet ettim Allah rızası için sabah namazının sünnetinin kazasını kılmaya." denîr ve Farzını kaza ederken, "Niyet ettim Allah rızası için sabah namazının farzının kazasını kılmaya." diye niyet edilîr.

Sabah namazını vaktinde kılamadım _rahmetdenizi_.