Sabah namazına kalkamıyorum saat kaçta kılabilirim

Konusu 'Namaz kılmak' forumundadır ve Lasey tarafından 11 Ağustos 2018 başlatılmıştır.

1. Lasey

Lasey Admin

Sabah namazını en geç ne zamana kadar kılınabilir?

Sabah namazını zamanında kılamayan kişi güneşin doğmasından ve kerahet vaktinin çıkmasından sonra, Öğle vakti kerahet girmeden önce kılabilirse hem sünnetini hem de farzını kaza eder.

Sabah namazı öğleden önce kaza edildiğinde vakti içinde kaza edilmiş olur.

Sabah namazının sünnetini kaza ederken, "Niyet ettim Allah rızası için sabah namazının sünnetinin kazasını kılmaya." denir.

Sabah namazının farzını kaza ederken, "Niyet ettim Allah rızası için sabah namazının farzının kazasını kılmaya." diye niyet edilir.

Sabah namazı için kerahet vakti güneşin doğmasından itibaren 45 dakikadır. Bu vakitten öğle vaktine 20 dakika kalana kadar sabah namazı sünnetiyle beraber kaza edilebilir.

Sabah namazının kerahet vakti güneşin çıkışından itibaren 45 dakikadır. Bundan sonra öğlen namazına 20 dakika kalıncaya kadar sabah namazını sünnetiyle birlikte kaza etme vaktidir.

Eğer bu vakitte sabah namazının kazası kılınmaz ise Öğle vaktinden sonraya kalan sabah namazlarının sadece farzı kaza edilebilir. Sünnetini kazaya bırakma şansı kaybedilmiş olur.

Sabah Namazının Kazasının Kılınışı-. Sabah Namazının Kazasının Kılınışı.