Rüyada selam vermemek

Konusu 'İslami rüya tabirleri' forumundadır ve Adile tarafından 24 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. Adile

    Adile Admin

    Rüyada tanımadığı yaşlı bir kişiye selam verdiğini görmek Yüce Allah'ın azabından emin olmaya delalet eder.

    Tanıdığı yaşlı bir kimseye selam verdiğini görmek güzel bir kadınla evlenmeye ve çeşitli meyvelere nail olmaya delalet eder. Nitekim ayeti kerimede Orada onlar için her çeşit meyve vardır. Bütün arzulan yerine getirilir. Onlara merhametli Rabbin söylediği selam vardır buyrulmuştur.

    Rüyada Selam veren tanımadığı bir genç ise rüya sahibi düşmanlarından emin olur. Selam veren kişi selam verdiği kişiden nikahlamak üzere bir kadın istemişse selam verilen selamı aldıysa kadını verir, almadıysa vermez. Aynı şekilde aralarında ticari ilişkiler olan iki kimseden biri selam verip diğeri de aldıysa ticari ilişki uyum içinde devam eder. Almadıysa ticari ilişkileri kesilir.

    Nablusi (r.ah)’in tabiri: Rüyada kendisine bilinmeyen bir selamla selam verildiğini kendisininde bu selamı aldığını gören kişi selam verir, selam alır. Bu sayede de mükâfat kazanır.

    Eğer selamı almazsa mükâfat kazanmaz. Bazı tabirciler; “birine selam verdiğini gören kişi üzüntüye maruz kalır” demişlerdir.

    Rüyada biriyle adet edindiği gibi musafaha yaptığını, ona selam verdiğini ve onunla kucaklaştığını görmek hayra delalet eder.

    Rüyada selam vermek işiteceği güzel söze ve ona karşı misliyle mukabele etmeye, düşmanıyla musafaha ettiğini ve kucaklaştığını görmek düşmanlığın ortadan kalkacağına delalet eder. Kendisine meleklerin selam verdiğini gören kişiye Allah Teala basiret ve hayırlı akıbet verir.

    Rüyada selam, selam verilen kişiye boyun eğmeye, bazende selam, selamı alması gereken birinin olması sebebiyle ihtiyaca delalet eder. Biri selamını alırsa arzu ettiği şeyde kazanç sağlar.
    Selamı alınmazsa ticareti kesada uğrar ya da insanlar arasında sözü dinlenmez.
    Bir talebi olsa talebini dile getirirken söze selamsız başlasa talebi karşılanmaz. Bir toplulukla karşılaştığında selam vermeden evvel söze başlasa sünnete muhalefet eder ve bidate meyi eder. Biri kendisine selam.verse oda almasa ya da işaretle alsa aynı şekilde bu tabir üzerinedir.
    Bazen selam teslim olmaya da delalet eder.