Rüya da otel görmek nedir

Konusu 'İslami rüya tabirleri' forumundadır ve emel karaca tarafından 9 Mart 2014 başlatılmıştır.

1. emel karaca

emel karaca Kayıtlı Üye

slm ben rüyamda sürekli otel görüyorum ama sürekli bu oteller hepsi birbirinden farklı ama benim gördüğüm tüm otellerde havuz veya deniz var veya banyo var ben ya banyo yapıyorum yada havuz kenarındayım yada yüzüyorum çok yere baktım çok güzel bir rüya diyorlar ama bu rüyayı gören hasta ise öleceğine delalattir ben çok hastayım bana cevap verirmisin her gece otel ama her gece uyumaz oldum lütfen baan cevap yzaın

Adile bunu beğendi.
  2. Adile

Adile Admin

Rüyada otel ve deniz görmek ne demektir?

Aleyküm selam kardeşim Rabbim şifalar versin..

Rüyada bir Otelde bulundugunuzu görmek, yakın zamanda sizin bir yolculuga çikacaginiza; bir otel odasında yattığınızı görmek, beklemediginiz bir olay yüzünden huzurunuzun bozulacağına ve rahatınızın kaçacagına işarettir.

Bir baska rivayete görede ise rüyada otel görmek, yolculuga isarettir. Rüyada tanınmayan bir otel görmek, yolculuğa isarettir. Çünkü otel, garip ve yolcularin evidir bu nedenle otel dünya evine de işarettir. Çünkü bir anlamda dünya evi de ahiret için bir yolculuk evidir.

Cafer Sadık (r.a), "Deniz görmek altı şekilde tabir olunur demiştir: Melik ya da sultan, mevki ve makam sahibi insan veya reis, alim, ilim mal, iş.

Bazı rüya yorumcuları, deniz görmek hatırlı, saygıdeğer, cömert ve iyiliksever bir kimseyle tabir olunur demişlerdir.

Nabluslu Abdulgani'ye göre, havuz şerefli, cömert, hayırlı, faydalı ve saygıdeğer bir insanla tabir olunur.

Su dolu bir havuz gören şerefli, cömert ve saygıdeğer birinden iyilik görür. Havuzdan abdest aldığını gören üzüntü ve sıkıntıdan kurtulur. Havuzun suyu ağzına kadar dolduğunu ve bundan herkesin yararlandığını görmek halkın hayırsever bir padişahtan iyilik görmesine delalet eder.

emel karaca bunu beğendi.