Rızkın artması için dua Kainatın her tarafında yüce Allah’ın koyduğu kanunlar, cari olduğu gibi, rızkın taksiminde de yine Allah'u Teala'nın kanunları geçerlidîr. Örneğin, rızkı hırs ile isteyenlerin rızkında darlık, sebeplere müracaat ettikten sonra tevekkülle isteyip beklemek ise, rızıkta bolluk meydana getirîr ve bu ilahi kanun ile görüyoruz ki, bir insan çok mal istiyorsa sebeplere müracaat edecek ve tevekkül ile isteyecektîr ve bu kanuna müracaat edenlerin rızıklarında genişlik meydana gelecektîr. Rzık Duası'nın Okunuşu: "Allahümme ikfini bi helalike an haramike, ve emni bi fazlike ammen sivake." (Hz. Ali'den-Tirmizi, Daavat 121) Manası: "Allah'ım, helalinle beni haramından koru. Lûtfunla beni Senden başkasına muhtaç etme." Diğer bir rızık duası okunuşu: "Bismillahi ala nefsi ve mali ve dini. Allahümme raddıni bi kazaike, ve barik li fi ma kuddira li, hatta la uhibbe ta'cile ma ahharte, ve te'hira ma accelte." Manası: "Kendim, malım ve dinim hakkında her işe Allah'ın adıyla başlarım. Allah'ım, hükmüne beni razı et. Benim için uygun gördüğün şeyleri hakkımda mübarek eyle. Ta ki; benim için öne aldıklarını geri bırakmanı, geriye bıraktıklarını da öne almanı istemeyeyim." Okununşu: "Allahümme inni eûzü bi vechike'l-kerim, ve is-mike'1-azim, mine'l-küfri ve'1-fakri." (Hz. Ali'den-Tirmizi, Daavat 121) Manası: "Allah'ım, küfürden ve fakirlikten Senin keremine ve büyüklüğüne sığınırım."