Resimlerle Namaz Nasıl Kılınır Görsel Anlatım

Konusu 'Namaz kılmak' forumundadır ve Beyza tarafından 26 Ekim 2013 başlatılmıştır.

1. Beyza

Beyza Moderatör

Resimlerle Namaz Nasıl Kılınır Görsel Anlatım

Namaz bilmeyenler için resimli anlatım.

Cebrail, Peygamber Efendimize (s.a.v) gelerek namazı bir defa ilk vakitlerinde, bir defa da son vakitlerinde kıldırarak namazın vakitlerini göstermiş, Peygamber Efendimize (s.a.v) de bunları ashabına bildirimiştir (Buhari, Mevakit, 1, Tirmizi, Salat, 1). Asr-ı saadetten günümüze kadar da, Peygamber Efendimize (s.a.v)'ma gösterdiği gibi beş vakit olarak kılınmıştır. Diğer taraftan, namazla ilgili Kur’an ayetleri bir bütün olarak ele alındığında, namazın beş vakit olduğu açıkça anlaşılır (Bakara 2/238; İsra 17/78; Rum 30/17-18).

Namazlara ve orta namaza devam edin; gönülden boyun eğerek Allah için namaza durun.(bakara suresi 2 /238 ayet)

Güneşin batıya yönelmesinden gecenin kararmasına kadar namaz kıl; sabah vakti de namaz kıl, zira sabah namazına melekler şahit olur.( isra suresi 17 /78 ayet)

Haydi siz, akşama ulaştığınızda (akşam ve yatsı vaktinde) sabaha kavuştuğunuzda, gündüzün sonunda ve öğle vaktine eriştiğinizde Allah'ı tesbih edin (namaz kılın), ki göklerde ve yerde hamd O'na mahsustur. ( rum suresi 30/ 17 /18 /ayetler)

Resimlerle Namaz Nasıl Kılınır.

Resimlerle Namaz Nasıl Kılınır 2.

Son düzenleme: 23 Ağustos 2014