Soru Renkli lens takmak günah mıdır?

Konusu 'Dini Sorular Ve Cevapları' forumundadır ve Adile tarafından 1 Kasım 2013 başlatılmıştır.

  1. Adile

    Adile Admin

    Renkli lens kullanmak caiz midir?

    Renkli lens takmak bir zaruret olmayıp süs maksadı taşıdığından takılması caiz değildir.Dinimiz fıtratta yaratılışta olmayan ve tıbbi bir özür olmadan vücudun her hangi bir uzvunda değişiklik yapmasına cevaz vermez.
    Cenab-ı Hak Kuranda buyuruyor ki;
    “Allah şeytana lanet etti ve o şöyle dedi “Onları mutlaka saptıracağım, mutlaka onları boş kuruntulara sokacağı ve onlara emredeceğim, hayvanların kulaklarını yaracaklar, onlara emredeceğim: Allah’ın yaratışını değiştirecekler.” (Nisa Suresi 119)

    Bir hadis-i şerifte:
    “Güzellik için iğne ile dövme yapan ve yaptıran kadına, tüy yolan ve yolduran kadına, dişlerini seyrekleştiren ve Allah’ın yaratmasını bozan kadına Allah lanet etsin.”

    Bu nassı katialardan anlıyoruz ki; Hiçbir zaruret olmadan yalnız güzellik maksadı ile bedende yapılan değişiklikler haramdır.
    Lens meselesine gelince “yukardaki örneklere kıyasla renkli lens caiz değildir“ diyebiliriz.Çünkü bundada bi zaruret yok.Şeffaf lensler mevcud piyasada.Cenab-ı hakkın verdiği göz rengini değiştirmeye çalışmanın,diğer estetik faaliyetlerden ne farkı var?

    KÜTÜBÜ SİTTE ZİNET BÖLÜMÜ
    Konu : Ziynetle İlgili Çeşitli Meseleler
    Ravi : İbnu Abbas
    Hadis : İğreti saç takan, taktıran; kaşları incelten, kaşlarını incelttiren, dövme yapan ve dövme yaptıran lanetlenmiştir.

    HadisNo : 2155

    İbn Mes’ud (r.a.) den yapılan rivayete göre, adı geçen şu haberi vermiştir:
    “Allah (c.c.) güzel görünmek için döğme yaptıran kadınlara, yüzünün kıllarını aldıran kadınlara, dişlerini tıraş ettirerek aralarını açtıran kadınlara, Allah’ın yarattığı (biçim, renk ve görünümü) değiştiren kadınlara lanet etmiştir.”
    İbn Mes’ud (r.a.) devamla diyor ki: “Allah’ın Resulü’nün lanetlediği kimseyi ben niçin lanetlemeyeyim…“ (Buharî/tefsîr: 59, talak: 5), libas: 82, 84, 85, 87- Müslim/libas: 120- Tirmızî/ edeb:33).
    Kadının kaşlarını inceltip hilal şekline sokması, gözünün rengini değiştirmesi, yüzüne ve ellerine çeşitli maddeler sürerek rengini çekici kılması, takma kirpik kullanması, dişlerini traş edip küçültmesi ve aralarını açtırması, takma saç (peruk) kullanması, yüzüne, el ve kollarına döğme yaptırması tahrimen mekruh sayılmıştır.

    Zira bu gibi sun’i güzellik hem yabancı erkeklerin dikkatini çeker, hem de kadın olduğundan başka görünmeye başlar. Her iki durumda da fazîlet, ciddiyet, vakar yoktur. Aynı zamanda Allah’ın yaratıp verdiği ten ve rengini, yüz şeklini değiştirme söz konusudur.

    Şüphesiz kadının kocasına karşı kendini son derece temiz tutması, güzel koku sürmesi ve tertemiz elbise giymesi müstehabdır. Başkası görsün diye kendini süsleyip sokağa çıkması ise haramdır. Çünkü İslam fitneye sebebiyet verecek, şehvetleri tahrîk ve teşvikte bulunacak her türlü söz ve davranışı yasaklamıştır.

    Kadının Evinde Kocası İçin Süslenmesi Sevaptır:
    Dinimizce her ne kadar, kadının sokakta ve sokak için süslenip, kokulanması günah ise de, evde karı-koca birbirleri için süslenip, kokulanabilirler. Hiç bir mahzuru yoktur. Bilakis Rasulüllah (s.a.s.), kadının evde kocası için süslenmesini, boyanmasını, kokulanmasını önemle tavsiye etmiş ve: “İsrail kadınları süslenmedikleri için, onların erkekleri zinaya düşmüştür” der.

    Müslüman ama cahil kadınların çoğu, kocasına cazip görünmek için, evinin içinde dahi süslenmeyi ve kokulanmayı İslama aykırı sanırlar, oysa kocasının karısına ta’zir cezası verebileceği konulardan biri de, süslenmesini istediği halde kadının süslenmemesidir.

    Ama yukarıda da belirtildiği gibi bu süslenme yaratılışa müdahale edecek derecede olmamalı.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 14 Nisan 2016