Regaip Gecesinde Namaz, Dualar, Ayetler ve Tesbihler Regaip Kandilinde Nasıl Geçirelim? Duâ ve zikirlerin hepsi bu gün için de geçerlidir. Ayrıca buna ilâve olarak, Rasûlullahsallallahu aleyhi ve sellem'e bol bol salât ve selâmda bulunmak gerekir. Çünkü Peygamberimiz aleyhi ve sellem şöyle buyurmaktadır:"Günlerinizin en fazîletlisi; Cuma günüdür.O günde bana çokça salât ve selâmda bulunun…" mümkünse oruçlu olarak karşılanmalıdır. Kazası olanın hiç değilse bir günlük kaza namazı kılması çok iyi olur. Kur'an-ı Kerim okunmalı, tövbe, istiğfar edilip tefekkür hali üzere olunmalıdır. Eğer mümkünse yatsı ve sabah namazları camide cemaatle kılınmalıdır. Bu bütün geceyi ihya etmiş gibi sevap kazandırır. Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) Şu beş gecede yapılan dua geri çevrilmez. Regaib Gecesi, Şabanın 15. gecesi, Cuma, Ramazan bayramı ve Kurban bayramı gecesi. ( İbn-i Asâkir) Kim Receb ayında, takva üzere bir gün oruç tutarsa, oruç tutulan günler dile gelip “Ya Rabbi onu mağfiret et” derler. ( Ebü Muhammed ) Hz. Aişe ( ra.anh ) validemiz, “Resûlullah, pazartesi ve perşembe günleri oruç tutmaya çok önem verirdi.” buyuruyor. Çünkü Hadis-i Şerifte, “Ameller Allah Teâlâya pazartesi ve perşembe günleri arz edilir. Ben de amelimin oruçlu iken arz edilmesini istiyorum.” buyururdu. ( Tirmizi ) Regaip Kandilinde,Gecesi okunacak,süreler ve tesbihler 300 defa salavat-ı şerif 101 defa Fatiha süresi 101 defa İhlas süresi 101 defa Kadir süresi Hacet namazı nasıl kılınır ? Önce hacet namazına niyet edilir. Namazda aşağidaki âyetler okunur: Hacet namazı 1. rekatta: Subhaneke - Fatiha - 3 Ayetel Kürsi Hacet namazı 2. Rekatta: Fatiha - Ihlas - Felak - Nas. Hacet namazı 2. Rekatin sonunda: Ettehiyyatü -salli -barik Hacet namazı 3. Rekatta: Subhaneke - Fatiha - Ihlas - Felak - Nas. Hacet namazı 4. Rekatta: Fatiha - İhlas - Felak - Nas. Rekatin sonunda: Ettehiyyatü - Allahümme salli - Allahümme barik -Rabbena duaları okunur. Eğer Hacet namazını 12 rekat olarak kılmak isteyenler aynı şekilde niyet ederek bunu 12 rekata tamamlayabilirler. . Hacet namazının bitiminde duaya oturulur ve Cenab-ı Allah'tan hacet ne ise onun için yardım istenir.