Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Sözleri Biz, Ankara'da aşılmaz duvarlar ardına gizlenen hükümetlerden değiliz. Cumhurbaşkanının imam hatipli olacağı günler yakındır. Gençler, bakınız, her üniversite mezunu iş bulacak diye birşey yok. Demokrasi bir tramvaydır, gideceğiniz yere kadar gider orada inersiniz. Dersim bombalanırken bu ülkenin başında kim vardı. Elhamdülillah müslümanım diyenlerin, şeriatçıyım demesi de gerekir. Bu devlet, bu ay yıldızlı bayrak, bu Cumhuriyet bizim hepimizin. Kralların değil Kuralların hukukunu inşaa edeceğiz. Cumhurbaşkanının imam hatipli olacağı günler yakındır. Kürt sorunu hepimizin sorunudur. Kürt meselesi değil terör meselesi var. Siyasetin tek limanı ahlaktır. Büyük Ortadoğu Projesi'nin eş başkanıyım. Egemenlik kayıtsız şartsız Allah’ındır. Oku, düşün, uygula, neticelendir. Ben çevrecinin daniskasıyım. Asıl çevreci benim. Dünyada makamlar, mevkiler bâki değildir. Ben meclis'in dua ile açılmasından yanayım. Askerlik yan gelip yatma yeri değildir! Sen Ruanda mı olmak istiyorsun, buyur ol. Mayo reklâmı şehvet sömürüsüdür. Türkiye bir göçebe kabilesi değildir. lmaz duvarlar ardına gizlenen hükümetlerden değiliz. Gençler, bakınız, her üniversite mezunu iş bulacak diye birşey yok. Demokrasi bir tramvaydır, gideceğiniz yere kadar gider orada inersiniz. Dersim bombalanırken bu ülkenin başında kim vardı. Elhamdülillah müslümanım diyenlerin, şeriatçıyım demesi de gerekir. Bu devlet, bu ay yıldızlı bayrak, bu Cumhuriyet bizim hepimizin. Kralların değil Kuralların hukukunu inşaa edeceğiz. Kürt sorunu hepimizin sorunudur. Kürt meselesi değil terör meselesi var. Siyasetin tek limanı ahlaktır. Büyük Ortadoğu Projesi'nin eş başkanıyım. Egemenlik kayıtsız şartsız Allah’ındır. Oku, düşün, uygula, neticelendir. Ben çevrecinin daniskasıyım. Asıl çevreci benim. Dünyada makamlar, mevkiler bâki değildir. Ben meclis'in dua ile açılmasından yanayım. Askerlik yan gelip yatma yeri değildir! Sen Ruanda mı olmak istiyorsun, buyur ol. Mayo reklâmı şehvet sömürüsüdür. Türkiye bir göçebe kabilesi değildir.